Kaymakam Koltuguna Oturan Ögrenciden 'Denizlere Lagim Akitilmasin' Talimati

Kaymakam Koltuguna Oturan Ögrenciden 'Denizlere Lagim Akitilmasin' Talimati

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Kaymakamlik koltuguna oturan ögrenciler, Inebolu Belediyesini telefonla arayarak kanalizasyon ve lagimin denize akitilmamasini istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, koltugunu temsili olarak ilkokul ögrencilerine birakti. Kaymakamlik koltuguna oturan ilkokul ögrencileri, Inebolu Belediyesi ve bazi kurumlari arayarak talepte bulundu. Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar’in koltuguna oturan Mustafa Serbetçi Ilkokulu ögrencisi Esila Buglem Kas ve Ali Karagülleoglu, Inebolu Belediye Baskani Engin Uzuner’i telefonla arayarak, kanalizasyon ve lagimin denize akitilmamasini istedi.

Lagim ve kanalizasyonun sebebiyle denizin kirlendigini söyleyen Esila Buglem Kas, “Bizler de serinlemek için denize girdigimizde o pislikler agzimiza geliyor. Bu da bizleri hasta ediyor, çesitli hastaliklar olusuyor. Ayrica denizdeki baliklar ölüyor. Balik türleri bu sebepten ötürü azaliyor. Denizimizde kirleniyor. Baliklar denize giden pislikleri yutuyor. Bizlerde balik yedigimizde o pislikleri yutmus oluyoruz. Denize girdigimizde yine o pislikleri yutuyoruz. Bu da bizleri hasta ediyor” dedi.

Inebolu’nun agaçlandirilmasini da isteyen Kas, ilçede sorun haline gelen sokak hayvanlariyla ilgili çalisma yapilmasini talep etti. Son olarak Kas, otopark sorununun da çözülmesi talimati verdi.

Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, ögrencileri okullarina makam araci ile ugurladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile