Kaymakam Kurt Açiklamasi 'Eskisehir Sanayisi Gerçekten Güçlü Bir Yapiya Sahip'

Kaymakam Kurt Açiklamasi 'Eskisehir Sanayisi Gerçekten Güçlü Bir Yapiya Sahip'

Eskisehir Inönü Kaymakami Rumeysa Sena Kurt, Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Ziyarette konusan Kaymakam Kurt, Eskisehir’de güçlü bir sanayi altyapisinin oldugunu vurgulayarak, “Eskisehir sanayisi gerçekten güçlü ve gelismis bir yapiya sahip. Eskisehir Organize Sanayi Bölgesinde çok önemli firmalar var. Ülkemizin en büyük OSB’lerinden biri Eskisehir’de, dünya çapindaki önemli markalar Eskisehir OSB’de üretim yapiyor. Güçlü bir ihracat yapiniz var. Sehrin gelisimine ciddi katki sagliyorsunuz. Ayrica Eskisehir OSB olarak önemli yatirimlara imza atiyorsunuz” dedi. Kaymakam Kurt, ilçenin gelisimi için is birliklerini çok önemsediklerini aktararak, “Ziyaretimizin amaci Inönü ilçemizin gelisimi için neler yapabiliriz bunlari konusmak ve istisarelerde bulunmakti. Gayet verimli bir görüsme oldu. Birlikte ortak çalismalarda daha sik bir araya gelmeyi arzu ediyoruz” diye konustu.



"Yeni yatirimcilar kazandirilmasi için sürekli çalisma içindeyiz"

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, Kaymakam Kurt’a Eskisehir Organize Sanayi Bölgesindeki firmalar, üretim çalismalari, bölgenin gelisimi ile sürdürülen yeni yatirimlar konusunda ayrintili bilgiler verdi. Küpeli, “Eskisehir OSB’ye yeni yatirimcilar kazandirmak konusunda sürekli çalisma içindeyiz. En son 2. KOBI-OSB’yi hayata geçirdik ve 566 bin metrekarelik alanda 142 firmaya yer tahsislerini gerçeklestirdik. Kisa sürede burada fabrikalarin ve tesislerin yükselmeye basladigini göreceksiniz. 4 sene önce yerlesime açtigimiz Imisehir’deki OSB 1. Gelisme Bölgesinin yaklasik yüzde 60’lik kismi yatirimcilara tahsis edilmis durumda. Bu bölgemizdeki fabrikalar hizla yükseliyor ve Eskisehir ekonomisine katki saglamaya basliyorlar. Ana ve yan sanayi iç içe bir ortamda üretim yapacaklar” dedi.

Baskan Küpeli, Eskisehir OSB olarak kurumlar arasi is birligini çok önemsediklerini Inönü Kaymakamligi ile birlikte Kurtulus Savasi’nda önemli bir yere sahip olan ilçenin ekonomik gelisimine katki sunma noktasinda is birligi yapmaya her zaman hazir olduklarini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile