Kaymakam Okur Türkistanlıların ‘gep Geştek’ Toplantısına Katıldı

Kaymakam Okur Türkistanlıların ‘gep Geştek’ Toplantısına Katıldı

Türkistanlılar Derneği’nde iki haftada bir yapılan ‘Gep Geştek‘ toplantılarının bu haftaki konuğu Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur oldu.


Odun ateşinde çöyen kazanlarda pişirilip demlenen Türkistan Pilavını Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ve Türkistanlılar Derneği Başkanı İlker Medeni ile gelen misafirler birlikte karıştırdı.
Türkistan Pilavının servis edildiği toplantıda, yemeklerin yenmesinden sonra şiir dinletisi ve sohbetler edildi. Derneğin başkanı İlker Medeni açılış konuşmasında ‘’Değerli Kaymakamımız Ahmet Okur’un daha öncede derneğimizi çeşitli vesilelerle ziyaret ederek bizleri onurlandırdı, desteklerini bizlerden esirgemedi" dedi.

Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur da, "Ben Hatay doğumluyum. Hatay Ovakent’teki Türkistanlılar dolayısıyla önceden de Türkistanlıları çok iyi biliyorum. Türkiye’nin daha önce olduğu gibi şimdide yaklaşık 1.5 milyon Suriyeliyi dil, din ve ırk ayrımı yapmadan bağrına basmıştır. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde, Türkistanlıların birlik ve beraberliğinin bunlar için en güzel örneklerden biridir” diye konuştu.

Toplantıya katılanlar tek tek kendilerini tanıtarak sorunlarını istek ve temennilerini Seyhan Kaymakamı Okur'a anlatma fırsatı buldular

Toplantı, Kuran-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile