Kaymakam Turan Kadınları İstihdama Kazandırıyor

Kaymakam Turan Kadınları İstihdama Kazandırıyor

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan koordinasyonunda hayata geçirilen birçok projeyle kadınlar istihdama kazandırılıyor.

Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Özel Süper Yaşam Güzellik Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Kuaför olmak istiyorum" projesi, ev hanımlarına umut oldu. Kadınların da meslek sahibi olmaları ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen proje ile vakıftan yardım alan 14 kadın, 25 Haziran’da kuaförlük eğitimi almaya başladı.

20 Eylül tarihine kadar eğitimlerini tamamlayacak olan kadınlar daha sonra staja alınarak mesleğe ilk adımı atacaklar.

Kalifiye elemanların yetiştirilmesi ve kadınların da istihdama kazandırılması için birçok proje hazırladıklarını söyleyen Kaymakam Turan, çalışmalarının yeterli olmadığını belirtti.

Daha fazla çalışarak çok miktarda istihdam garantili projelerin üretilmesi için hep birlikte el ele verdiklerini dile getiren Turan, bu yılı projeler yılı ilan etmek için çalıştıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in projelere çok fazla destek verdiğini anımsatan Kaymakam Turan, "Şahinbey Kaymakamlığı olarak vatandaşımızın yararına birçok proje üretiyoruz. Bakanımız Sayın Fatma Şahin hanımefendi ürettiğimiz tüm projelerimizi sonuna kadar destekliyor. Her konuda yardımcı olarak bizleri unutmuyor. Bakanımıza verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projelerden bir tanesi de 'Kuaför olmak istiyorum'dur. Kadınlarımızı istihdama kazandırmak için gerçekleştirdiğimiz projeyle ev hanımları hem meslek sahibi olacak, hem de aile bütçelerine katkıda bulunacaklar" dedi.

Kaymakam Turan, konuşmasının ardından kursiyerlerle tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi. Herkese başarılar dileyen Turan, kursiyerlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Toplantı sonunda Turan'a katkılarından dolayı plaket takdim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile