Kaymakam Turan, Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisini İnceledi

Kaymakam Turan, Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisini İnceledi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MASKİ) Turgutlu’ya kazandıracağı atıksu arıtma tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

MASKİ’nin 36 milyon 961 bin 511 lira bedelle hizmete kazandıracağı Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Zemin iyileştirme ve kazı çalışmalarının devam ettiği tesiste Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, teknik ekiple birlikte incelemelerde bulundu. Tesis hakkında bilgiler alan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan’a tesiste bulunan kontrollük teşkilatı tarafından brifing verildi.

Tesisin teknik özellikleri noktasında bilgiler sunulan brifing ile tesisin tanıtımı yapıldı.

165 bin kişilik nüfusa hitap eden ve günlük 33 bin metreküp kapasitesi olan tesiste devam eden çalışmaları anlatan MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “ Giriş yapısı, ızgara kum ve yağ tutucu, debimetre yapısı, havalandırma havuzu, dağıtım yapısı, çöktürme havuzları, UV ve çıkış yapısı, geri devir ve fazla çamur terfi merkezi, çamur depolama tankı, süzüntü suyu terfi rögarı, çamur susuzlaştırma binasından oluşan tesiste, geçtiğimiz aylarda başlanan zemin iyileştirme çalışmalarımız ve kazı çalışmaları devam ediyor. Zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında 6 bin 647 adet jet grout imalatı yapılacak. Jet groutların 3 bin 813 adedi havalandırma havuzlarında yer alıyor. Bu üniteye ait tüm jet groutların imalatı tamamlandı” dedi.

Tesis hakkında bilgi veren Genel Müdür Yakup Koç, “Tesiste bulunan terfi merkezi ve geri devir terfi merkezinde; bu alanlarda oluşan, hayati tehlikelere ve iş kazalarına sebep olan Hidrojen Sülfür (H2S) ve Metan (CH4) gazları sürekli izlenecek. Ayrıca oksijen seviyesini kontrol altında tutan, belirlenen alarm seviyelerinde kullanıcıyı uyaracak ve havalandırma sistemini devreye alacak olan Gaz Algılama Ölçüm ve Güvenlik Sisteminin montajı yapılacak. Elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kurulu gücü 1 megawat olan sistemin de yapılması planlanan tesiste oluşacak olan ortalama yüzde 23 kuru madde içeren yaklaşık yıllık 7 bin ton susuzlaştırılmış çamurun en az yüzde 80 kuru madde içerecek şekilde kurutulması da yapılacak” diye konuştu.

Genel Müdür Koç, tesisin 600 iş günü içerisinde bitirilmesinin planlandığını ifade ederek çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte atık suların doğaya bırakılmasının yaptığı olumsuz etkilerin önüne geçileceğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile