Kaymakam Türkoğlu:Camiler ibadet dışında sosyal kaynaşmanın sağlandığı mekanlar olmalı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, camilerin sadece ibadet edilen kutlu mekânlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyl

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, camilerin sadece ibadet edilen kutlu mekânlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Camilerin, Müslümanların ibadet olma yeriyle birlikte her türlü sorunların konuşulduğu toplanma yeri de olduğunu belirten Kaymakam Türkoğlu, aynı zamanda ibadet yerlerini günün teknolojiyle buluşturulması zorunluluk arz ettiğini kaydetti. 1–7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Müftüsü Halil Taş, İlçe Kaymakamı Türkoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir buket çiçek takdim etti.

Türkoğlu, yaptığı konuşmada camilerin şehirlerin tapusu olduğunu söyledi. Din adamlarının her halleriyle topluma örnek insan olduğunu belirten Türkoğlu, camilerin ezanın okunduğu, namazın kılındığı bir yer olarak dar bir alana sıkıştırılması gerektiğini kaydetti.

Türkoğlu, "Camilerimizi bilgisayar teknolojiyle buluşturmamız gerekir. Camilerimiz, sadece ibadetin yapıldığı yer olma dışında sosyal kaynaşmanın sağlandığı mekanlar olması gerekir." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile