Kaymakam Türkoğlu: 'Manavgat açıklarına petrol atığı bırakıldı' söylentileri gerçeği yansıtmıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Manavgat sahili açıklarına petrol atığı bırakıldığını söylentilerinin gerçeği yansıtmadığ

  Antalya ' nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu , Manavgat sahili açıklarına petrol atığı bırakıldığını söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti . Kaymakam Türkoğlu , petrol yüklü bir geminin Manavgat açıklarına petrol atığı bıraktığını iddialarının doğru olmadığını söyledi . Söylentiler üzerine yaptıkları araştırma sonucunda ilçe sahil şeridinin pırıl pırıl olduğunu belirten Türkoğlu , kıyılarda iddia edildiği bir petrol atığına rastlanılmadığını kaydetti .

İlçe denizi açıklarına petrol atığı bulunduğu yönündeki söylentileri kendisinin de duyduğunu belirten Manavgat Botçular Derneği ( MBD ) Başkanı Ramazan Taş ise , petrol taşıyan büyük yük gemilerinin denize atık dökmelerinin imkânsız olduğunu dile getirdi .

Manavgat sahillerinin ışıl ışıl olduğunu belirten Taş , bazen gemilerin petrolü bıraktıktan sonra geri dönüşlerde karina suyunu basmalarından ötürü kıyıya yapışkan küçük topuklar halinde vurabileceğini ifade etti .

Ramazan Taş , " Petrol yüklü geminin , bir kaza olmadığı sürece denizlere petrol atığı dökmesi imkânsız bir şey . Fakat bir gemi 100 tonluk petrolü getirip boşalttıktan sonra geriye ülkesine boş bir şekilde hareket edemez . Hareket etmesi için aynı miktarda karina suyu basması lazım . Gemiler genelde karina suyunu açık denizlerde basıyor . Bazen yanlışlıkla kıyılarda karina suyu basılabiliyor . Karina , geminin sürekli su altında kalan kısmıdır . " diye konuştu .

Taş , Manavgat sahillerinin ışıl ışıl olduğunu ve kıyılarda hiç bir petrol atığı bulunmadığını kaydetti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile