Kaymakam ve Belediye Başkanı Aç Kalan Su Kuşlarını Besledi

Kaymakam ve Belediye Başkanı Aç Kalan Su Kuşlarını Besledi

Konya`nın Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Gölü Milli Parkı`nda açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan su kuşlarını simit ve ekmekle besledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük , Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve Belediye Meclisi Üyesi Hasan Takavcı ile birlikte kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşan Beyşehir Gölü kıyılarında gezinti yaptı . Göl kıyısında beyaz martı ve sakar meke gibi kuşları ekmekle besleyen bir vatandaşla karşılaşan Kaymakam Başıbüyük ve Belediye Başkanı Taşcı da , sahildeki bir simitçiden simit satın alarak Alaeddin Keykubat Adası`na ulaşımı sağlayan ahşap köprü üzerinde ve kıyılarda aç kalan su kuşlarınıelleriyle besledi . Zabıta görevlileri de kıyıda su kuşlarının beslenmesi için bölgeye çok sayıda ekmek getirdi . Çevrede gezinti yapan gençlerin de ekmek attığı kuşlar , adeta yiyecekleri kapma yarışına girdi

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı , gazetecilere yaptığı açıklamada , bu yıl son derece verimli bir kış dönemi yaşandığını belirterek , " Her tarafta kar var , yağışlar çok bereketli . Bunlar tabii beraberinde doğal hayat ve yaban hayvanları için açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalınması durumunu getirebiliyor . Ama Beyşehir Gölü kıyısında açlık yaşayan su kuşlarını vatandaşlarımız ekmek ve simitlerle beslediği için pek fazla sıkıntı olmuyor . Burada her şey çok güzel . Muazzam bir tabiat güzelliği var veBeyşehir beyaz gelinliğe büründüğü zaman daha farklı bir görüntü sergiliyor . Özellikle Konyalılar`ın bu güzellikleri mutlaka görmelerini isterim . Gelsinler burada su kuşlarını bizim gibi elleriyle beslesinler . Bu bence en güzel terapi " dedi . Beyşehirliler`in göl kıyılarında su kuşlarının beslenmesi konusunda oldukça duyarlı olduğunu , bu durumun takdire şayan olduğunu da dile getiren Taşcı , " Sürekli burada bu manzarayla karşılaşıyoruz . Bir vatandaşımız geldiğimizde ekmekleri toplayıp gelmiş , su kuşlarını besliyor . Bu yaklaşımı doğadaki diğer hayvanlar için de sergilememiz gerekiyor " şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile