Kaymakam Yurta Veda Yemeği

Kaymakam Yurta Veda Yemeği

Bolu'nun Gedere ilçesine tayini çıkan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt için veda yemeği düzenlendi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde görev yaptığı süre içerisinde her kesimin takdirini kazanan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt onuruna verilen yemeğe katılım yoğun oldu. Ilgaz Mountain Resort Otelinde verilen veda yemeğine, Kastamonu Vali Yardımcısı Muammer Balcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Keskin, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yusuf Öztürk, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Cumhuriyet Baş Savcısı Fatih Aktaş, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve AK Parti Tosya İlçe Teşkilatı, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kastamonu ve Tosya'dan çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. Kaymakam Arslan Yurt'a Kastamonu Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Mülayim ve Tosya OSB Müdürü Nihat Küçükkasap plaket verdi. Gecede konuşan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, "Başkaları için veda yemeği yapmak çok kolay ama kendiniz için yapmak çok zor. 1993 yılında başladığım memuriyet hayatına 18 yıldır devam ediyorum. Bu 18 yıl içerisinde çok sayıda tayin gördük, fakat bu veda gecelerine bir türlü alışamadık. Tosya ilçemizde göreve başlayalı üç yıl oldu. Tosya'da bulunduğum süre içerisinde çok değerli arkadaşlar ile çalışma fırsatı buldum. Bu arkadaşlarımız ile Tosya'ya bir çok hizmetler yaptık" dedi.
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ise, "Tosya ilçemizi çok severim. Bir gün bir gazetede köyün birinde yaşlı bir kadının yalnız yaşadığını ve çok zor durumda olduğunu okudum. Bu konunun Kaymakam beye intikal ettiğini ve Kaymakam beyin yaşlı kadına devlet vatandaş işbirliği ile ev yapmak için çalışmalar yaptığı bilgisine ulaştım. Bu gün buraya geldiğimde ise evin inşaatının bittiğini ve yarın yaşlı kadına teslim edileceğini öğrendim. Bu anlattığım olay bile Kaymakam beyin görevini ne denli severek yaptığının bir göstergesidir. Burada bulunan kalabalıktan anladığım kadarı ile Tosya'lı da Kaymakam beyi çok sevmiş. Yeni görevinde Kaymakam beye başarılar dilerim" diye konuştu.
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin de, "Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ile 15 ay gibi kısa bir süre beraber çalıma fırsatı buldum. Tosya'mız için bir çok hizmetlere beraber imza atma şansını yakaladık. Çalışmaktan zevk aldığım Kaymakam beyin terfi ederek Bolu-Gerede'ye gitmesi bizleri hem üzmüş hem de sevindirmiştir. Kaymakam beyle çok samimi bir ortamda çalışma şansı yakaladığımız için böyle değerli bir şahsiyetin ilçemizden gitmesi bizleri üzmüştür. Terfi ederek gitmesi ise bizleri mutlu etmiştir. İnşallah ileriki yıllarda Kaymakam beyi Kastamonu'da Vali olarak görme şansımız olur ve Tosya'da yaptığımız zevkli çalışmaları tekrarlarız" dedi.
Kastamonu Vali Yardımcısı Muammer Balcı da, "Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ile birlikte birkaç yerde görev yapma şansını yakaladım. Çok değer verdiğim kardeşim Arslan Yurt. Tosya'da çok başarılı projelere imza atarak Tosya'nın layık olduğu yere gelmesine çok büyük katkılar sağladı. Çalışmaları ile her zaman gurur duyduğum kardeşim Arslan Yurt'a yeni görev yeri olan Bolu'nun Gerede ilçesinde başarılar dilerim" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yemekler ikram edildi. Yemeğin ardında ise Kaymakam Arslan Yurt ile davetliler hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile