Kaymakamdan, Cami Hocasina Sehit Tepkisi

Kaymakamdan, Cami Hocasina Sehit Tepkisi

Diyarbakir’in Kulp Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Burak Akeller, cuma namazi için gittigi Bahçelievler Camisinde, hocanin hutbede sehitler ile ilgili paragrafi okumamasina tepki gösterdi.

Kaymakamin gösterdigi tepki üzerine sosyal medya ve bazi basin yayin organlarinda ‘Kaymakamin cami hocasini darp etti’ seklindeki haberler üzerine Diyarbakir Valiligi tarafindan olay ile ilgili sorusturma baslatildi. Kulp Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Burak Akeller, Din Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan her hafta okunmasi gereken hutbede, bu hafta sehitler ile ilgili olarak rahmet duasinin oldugunu ancak cami hocasinin hutbede bu kismi okumadigini fark ederek, uyarida bulundugunu söyledi.

Bazi basin yayin organlari, Diyanet Sendikasi ve sosyal medya hesaplarindan cami hocasi M.K.’nin hutbe okurken bazi bölümleri atladigi gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafindan mikrofonla darp edildigi iddiasi üzerine, Diyarbakir Valiligi tarafindan olaya iliskin sorusturma baslatildi. Valilik tarafindan yapilan açiklamada, "Bazi basin yayin organlarinda Kulp Kaymakami ve ilçede görev yapan bir cami hocasi arasinda yasandigi iddia edilen olaya iliskin adli ve idari tahkikat baslatilmistir" denildi.

“Baski altinda oldugunu söyledi”

Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Akeller, cami hocasi M.K.’yi darp etmedigini belirterek, sehitler için yazili olan paragrafi okumadigi için uyarida bulundugunu söyledi.

Akeller, “Din Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan her hafta okunmasi gereken hutbede, bu hafta sehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duasi vardi. Cami hocasi bu kismi okumadigi için ben de hutbeden sonra disarida kendisine tepki gösterdim. Cami hocasi kendisine baski yapildigini söyleyince bu duruma kizip, devletin memuruna kim baski yapabilir diye tepki gösterdim. Cami hocasi bu olaydan sonra hastaneye giderek bacaginin agrimasindan dolayi rapor almis ve bunu da darp raporu diye dillendiriyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile