Kaymakamdan Örnek Davranış

Kaymakamdan Örnek Davranış

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Serkan Şeker, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bütçesiyle maddi imkanları kısıtlı olan 65 öğrenciyi dershaneye gönderiyor.

Kaymakam Şeker, başarılı olan ancak maddi imkanı yetersiz olduğu için eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kimsenin kalmayacağını söyledi. Şeker, "İlçemizde birçok öğrencilerimizin maddi imkansızlıktan dolayı okuyamadıklarına şahit oldum. Öğrencilerimizin bu durumuna seyirci kalamazdık. Şimdilik aldığımız karar ile ilçemizde maddi durumu iyi olmayıp da başarılı olan öğrencilerimiz arasında sınav düzenledik. Bu sınavda dereceye giren 60 öğrencimizi kendilerinin ve ailelerinin istedikleri dershanelere kaydettik. Dershaneler ile yaptığımız anlaşma ile 5 öğrencimizi de kontenjandan yazdırdık. Bu öğrencilerimizin 30'u ilköğretim, 30'u ise lise bazında dershanelerde sınavlara hazırlanacaklar. Gönül ister ki tüm öğrencilerimize destek olalım. Ama imkanlarımız buna elveriyor. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Dershaneye yazdırılan öğrencilerin durumlarını da Genç Kaymakamlığı olarak takip edeceklerini belirten Kaymakam Şeker, imkanlar doğrultusunda öğrencilere farklı katkılar sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Dershaneye kayıtları yaptırılan öğrenciler de, kendilerine destek olan Kaymakam Şeker'e bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ettiler. Öğrenciler, "Kaymakamımız olmasaydı dershaneye gidemeyecektik. Bizlere sunduğu bu imkan sayesinde istediğimiz dershaneye gidip sınavlara hazırlanabileceğiz. Sunduğu büyük destekten ötürü bizleri sevindiren Kaymakamımız Serkan Şeker'e teşekkür ediyoruz. Bizler de çok çalışarak başarılı olup kaymakamımızı mutlu edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile