Kaymakamı Ağlatan Açılış

Kaymakamı Ağlatan Açılış

Kuşadası Belediyesi ile hayırsever Altungün Ailesi`nin katkılarıyla yaptırılan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği binası, Gaziler Günü`nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törende duygulanan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, gözyaşlarını tutamadı.

Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği yönetiminin isteği doğrultusunda derneğe hizmet binası kazandırmak amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından kısa süre önce başlatılan çalışmalar 19 Eylül Gaziler Günü`nde tamamlandı. Kuşadası Belediyesi`nin Altungün Ailesi`nin katkılarıyla inşa ettiği binada bir toplantı salonu, biri arşiv odası ve bir de büro hizmetleri odası olmak üzere toplam iki oda, mutfak ve iki adet tuvalet bulunuyor.Dernek binasının açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Erdal Sezginer, şehit aileleri ve gaziler, çeşitli parti, dernek vesivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Erdal Sezginer, duygu yüklü konuşmasında, kısa süre içerisinde kendilerini hizmet binasına kavuşturan Başkan Altungün`e teşekkür ederken, katkıları nedeniyle Altungün ailesi Adına turizmci Fahri Altungün`e teşekkür çiçeği verdi.

Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, şehit ailelerine ve gazilere yakışan bir bina kazandırmak için başlattıkları çalışmalar kapsamında, kısa sürede yapımı tamamlanan hizmet binasının 19 Eylül Gaziler Günü gibi anlamlı bir günde hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Canlarını ülkemiz için feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Böylesine anlamlı bir günde bu anlamlı binayı hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bubinanın yapılmasında büyük katkı sağlayan Altungün Ailesi`ne, amcam Fahri Altungün`e hem belediye başkanı olarak, hem de yeğeni olarak çok teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise, duygulu bir konuşma yaptı. Esen, "Şehitlerimize ve gazilerimizi minnet duyuyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, gazi bir milletin evlatları olarak, büyük asker Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`e, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmadan, devraldığımız bayrağı daha da yükseğe çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı. Kaymakam Esen, konuşması sırasında zaman zaman duygulandı ve gözyaşlarınıtutamadı. Konuşma sırasında şehit aileleri ve gaziler de duygulandı.

Konuşmaların ardında, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Belediye Başkanı M. Esat Altungün, şehit aileleri ve gaziler ile birlikte Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği`ni binasının kurdelesini keserek, binayı hizmete açtı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile