Kaymakamlık Kredisiyle Patron Oluyorlar

Kaymakamlık Kredisiyle Patron Oluyorlar

Bölge halkını üretim ekonomisine yöneltmek amacıyla farklı projeler üreten Pazarlar Kaymakamlığı, kredi vererek işyeri sahibi yapmaya devam ediyor.

Pazarlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdama yönelik gelir getirici projeler üretiyor. Kaymakamlıkça yapılan gelir getirici projeler kapsamında bir vatandaşa, 7 bin lira'lık kredi ile işyeri açıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Murat Beşikci, "İlçemizde ve bulunduğumuz bu cennet coğrafyada ekonomik kalkınma ve müreffeh bölgeler seviyelerine çıkmak için gerekli tüm materyaller fazlasıyla var. Vatandaşlarımızın evlerine giderlerken ailelerine götürebilecekleri bir ekmekleri olsun istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın tüketim toplumu olmaktan çıkarılıp üretime ve ekonomik kalkınmaya yönelik birçok projeler geliştiriyoruz. Burada asıl önemli olan ve altı çizilmesi gerekli olan husus, insanlara balık vermek değil, onlara balık nasıl avlanırı öğretmektir" dedi.
Kaymakamlığın istihdam projelerinden destek alan Özkan Dündar (25), asıl mesleği olan demir profil doğrama işini maddi durumu zayıf olduğundan yapamadığını, Kaymakamlığa müracaat ederek mesleğini icra edebileceği bir dükkan açma isteğini ilettiği belirterek şunları söyledi: "Kaymakamlığın istihdam projelerini desteklediğini duydum, müracaat ettim. Allah razı olsun Kaymakam Bey bizzat kendisi de ilgilenerek şu an çalıştığım işyerimi açmam için kredi verdiler. Profil doğrama işi yapıyorum. İlçemizde şu anda bu işi benden başka yapan yok. Böylece hem ilçemizdeki bu açığın kapanmaması sağlandı ve en önemlisi de ekmek paramızı kazanıyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile