Kaymakamlıktan Ücresiz Dershane İmkanı

Kaymakamlıktan Ücresiz Dershane İmkanı

Bingöl`ün Yedisu ilçesinde, kaymakamlık tarafından öğrencilere ücretsiz hizmet verecek bir dershane açıldı.

Eğitim alanında sadece bir lise ile bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu`nun (YİBO) bulunduğu Yedisu ilçesinde, kaymakamlık tarafından öğrencilere ücretsiz hizmet verecek bir dershane açıldı.

Yedisu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile kurulan dershanenin açılışı; Kaymakam Hasan Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Ali Can Emeksiz, İlçe Belediye Başkanı M.Şerif Memioğlu, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

Dershanede üniversite sınavına hazırlanan 21 öğrenciye her gün 13.00-17.00 saatleri arasında ve hafta sonları tam gün olmak üzere eğitim verilecek.

"MEDENİYET, KEŞİFLER VE BİLGİSAYARLAR DEVRİNDEYİZ" Yaklaşık 2 ay önce ilçeye atanan ve özellikle eğitim konusunda yaptığı çalışmalarla ilçe halkının takdirini kazanan Kaymakam Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, yaşadığımız asrın medeniyet, keşifler, bilgisayarlar asrı olduğuna vurgu yaparak, "İnsanoğlu teknoloji sayesinde başarısını daha da ileriye götürebilecektir. Bu azimli bir çalışma ile mümkündür. Sizin yapacağınız her türlü gayretinize katkıda bulunacağım. Bundan böyle sizleri çok yakından takip edip deneme sonuçlarınızı aylık kontrol edeceğim.Talep ve isteklerinizi Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile makama sunmanız veya bizzat bana iletmeniz halinde her türlü sorununuzu çözmek için elimden gelen imkanı göstereceğim. Yeter ki sizler başarılı olunuz. Cehalet bir milletin en büyük düşmanıdır. Bir milleti ilimden mahrum bırakırsanız o milletin esir düşmesi zor değildir. Cehaletin hüküm sürdüğü yerde adalet, hakkaniyet beklemek hayaldir. Cehalet bir milletin yüz karası ve en büyük düşmanıdır. Onu imha etmeden diğer düşmanlara karşı zafer mümkündeğildir. Bu hizmetle yapıcı topluma faydalı ve verimli gençler kazanılacağı ümidindeyim" ifadelerini kullandı. ÖĞRENCİLER TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ Yapılacak deneme sınavları ilgili doküman temini ve uzak köylerden gelmeleri nedeniyle servis ve kalacak yer konusunda yaşayacakları sıkıntıları dile getiren öğrencilerin bu konularda yardım beklediklerini ifade etmeleri üzerine söz alan Kaymakam Çiçek, öğrencilerin servis sorunu, her türlü kitap ve dergi temini, barınma yerleri ile yemek konusundaki sıkıntılarının ilçe belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği giderileceği taahhüdünde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile