Kaymaz’dan “Fındık” Açıklaması

Kaymaz’dan “Fındık” Açıklaması

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD), başkanı Ayhan Kaymaz, fındık sezonunun yaklaştığını belirterek, “Geçen yıl fındık ile ilgili konuştuklarımızın aynısını maalesef bu yıl da konuşuyoruz” dedi.

Kaymaz yaptığı açıklamada, “Fındıkta aynı sorunlar, aynı tespitler, aynı gerekçeler, aynı psikolojik harekat, aynı yetkililer tarafından sıralanmaya devam ediyor. Son 20 yıla bir göz gezdirelim, bugünkü tespitlerin 20 yıldan beri tekrar tekrar söylendiğini ama nedense çözülmediğini, daha doğrusu çözülmek istenmediğini görmekteyiz. Fındık bir devlet politikasıdır. Sorunların giderilmesi için devlet çözüm üretmelidir. Psikolojik harekat artık son bulmalıdır. Yetkililer psikolojik yönlendirici ve etkileyici demeçler vermek yerine, yaşanan sorunların giderilmesi, fındık fiyatının iyi olması, milli fındık politikasını oluşturmak için gereken çabayı göstermeliler” diye konuştu

ORGİAD Başkanı Kaymaz, herkesi fındığa sahip çıkmaya davet ederken, “Fındıkta milli politikanın tesisi ve makul bir fiyat seviyesinin tespiti için özellikle siyasilerimizi, Ulusal Fındık Konseyi yöneticilerini, borsaları, ziraat odalarını ve tüm yetkilileri duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum. Gelin hep beraber milli ürünümüz fındığımıza sahip çıkalım. Üreticilerimiz de kazansın, ihracatçılarımız da kazansın, ekonomimiz de kazansın. Fındıktan sağlanan 2 milyar dolar geliri sadece birkaç kişi kazanmasın. Ordu, Karadeniz ve Türkiye kazansın, fındık parası bölgemizde ve Türkiye’de kalsın. Ordu’nun, bölgemizin ve ülkemizin buna ihtiyacı var. En önemlisi üreticilerimizin varlıklarını devam ettirmeleri ve insani şartlarda yaşamaları için makul bir fiyata ve politikaya ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile