KAYMEK, Mostarli Miniklerin Gönüllerine Dokunuyor

KAYMEK, Mostarli Miniklerin Gönüllerine Dokunuyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK), Bosna Hersek’teki kardes sehir Mostar’da, düzenledigi ebru atölye çalismasi ile miniklerin gönüllerine dokundu.

Bosna Hersek’in Mostar Sehri ile imzalanan kardes sehir protokolü kapsaminda iliskileri yogunlastiran Dr. Memduh Büyükkiliç baskanligindaki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, KAYMEK araciligi ile sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciligine devam ediyor. Gerek Kayseri gerekse kardes sehir Mostar’da binlerce gence ulasan KAYMEK, egitim ve sanat kurslari kapsaminda Mostar’da çalismalarini sürdürürken, KAYMEK Mostar ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü isbirliginde ebru atölye çalismasi yapti. Minik ögrencilerin yogun ilgisiyle karsilanan çalismada, çocuklar ebru yapmayi deneyimledi. Ebru yapimi için ne tür malzemeler kullanildigini ögrenen çocuklara egitmenler tarafindan geleneksel sanatimiz olan ebru hakkinda bilgiler de verildi.

Ebru sanatini ögrenmenin sevinci miniklerin yüzlerince yansidi.

Bu kapsamda, kardes sehir Mostar’da faaliyetlerde bulunan KAYMEK, Mostar tesisinde iki ülke kültürlerinin ortak degerlerinden olan geleneksel el sanatlarini tanitmak ve yasatmak, orada bulunan kardes sehrin gençlerine bu el sanatlarini ögretmek adina düzenledigi mesleki egitim ve sanat kurslarina devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile