KAYMEK'ten 'Kültepe 6000' Ticaretin Baskenti Kayseri Sergisi

KAYMEK'ten 'Kültepe 6000' Ticaretin Baskenti Kayseri Sergisi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin kültür ve mesleki egitim kurulusu KAYMEK tarafindan, sehrin kadim tarih ve kültür degeri Kültepe’ye yönelik ‘Kültepe 6000’ Ticaretin Baskenti Kayseri KAYMEK Sanat Sergisi kapilarini açiyor.

Kayseri’de mesleki egitim ve kültüre yönelik faaliyetleri ile gündemden düsmeyen Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) bu kez de kadim kent Kayseri ve sahip oldugu 6 bin yillik degeri Kültepe’ye özgü bir sergi açilisini gerçeklestiriyor. Sehrin kendine özgü degerlerinin adeta hayat buldugu, bugüne kadar düzenlemis oldugu temali sergiler araciligiyla millî ve manevi degerleri sanatla bulusturarak medeniyetin ve sehrin tanitimina büyük katkilar sunan Dr. Memduh Büyükkiliç’in baskanligindaki Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KAYMEK A.S., tarih öncesi de dahil birçok medeniyete ev sahipligi yapmis ve 6000 yillik tarihe sahip olan kadim sehir Kayseri’yi daha iyi tanitmak adina bu kez de ‘Kültepe 6000’ Ticaretin Baskenti Kayseri KAYMEK Sanat Sergisi’ni vatandaslarla bulusturuyor. Kayseri’nin 6 bin yillik tarihine yolculuk yaptiracak sergi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nde 10 Nisan 2023 Pazartesi günü saat: 14.30’da gerçeklestirilecek açilisla ziyaretçilerini konuk edecek.

KAYMEK el sanatlari egitmenleri tarafindan hazirlanan sergide, Kanis Karum’un eski çarsi görünümü ve kazi çalismasindan sonraki görünümü strafor ve seramik sekillendirme ile 3 boyutlu olarak çalisilmis olup igne oyasi, modelleme, diorama, folyo rölyef, çini isleme, cam boyama, hazir giyim teknikleri, seramik sekillendirme, taki tasarim, kumas boyama ve keçe isleme gibi 11 brans ile 69 adet eser begeniye sunularak Kayseri’nin tarihi dokusunu sanatla yansitacak. Sergide, Kanis Karum (Kültepe) Ören Yeri’ndeki bugüne kadar yapilan kazi çalismalarinda ortaya çikan buluntulardan ilham alarak döneme ait figürlerin ve motiflerin islendigi el sanatlari eserleri yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile