Kaynarca - Pendik - Tuzla Metro Hattinda Çalismalari Hizlandiracak TBM Makinesi Çalismalarina Basladi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu: '4,9 kilometrelik PendikKaynarca hatti 2023’te, 9 kilometrelik KaynarcaTuzla hatti da 2024’te hizmete açilacak'.

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattinda çalismalari hizlandiracak tünel açma makinesi (TBM) 53 metre derinlikteki safta indirildi.

TBM cihazinin delme islemlerine baslamasi öncesinde düzenlenen törende konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Istanbul'un, ulasim konusuyla her zaman mesgul oldugunu belirterek, kentin ulasim sorununu tümden çözerim diyecek bir sistemin, mekanizmanin henüz kesfedilmedigini söyledi.

Bugün Kaynarca - Pendik - Tuzla metrosunda tünel sondaj makinesi kazisini baslatmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Imamoglu, "Burada toplamda 13 kilometre ve 8 istasyondan olusan iki metro hatti var. Ilk hattimiz, Kadiköy - Tavsantepe hatti, Tavsantepe istasyonundan baslayacak ve Marmaray'in Içmeler istasyonu bitisinde son bulacak. Ikinci hattimiz ise Marmaray - Pendik istasyonu bitisiginden Tavsantepe - Sabiha Gökçen Havalimani hattini, Fevzi Çakmak istasyonuna baglanacak." diye konustu.

Imamoglu, 4,9 kilometrelik Pendik-Kaynarca hattinin 2023’te, 9 kilometrelik Kaynarca-Tuzla hattinin da 2024’te hizmete açilacagini bildirdi.

Söz konusu iki hattin finansmaninda kullanmak üzere, 8 Kasim 2019’da, Fransiz Kalkinma Ajansindan 86 milyon avro kredi sagladigini belirten Imamoglu, Subat 2020’de temin edilen bu kredi ile hatlardaki çalismalarin yeniden baslatildigini, Aralik 2020’de gerçeklestirilen Eurobond ihraci ile de projeye 34 milyon avroluk daha finans katkisi saglandigini kaydetti.

Imamoglu, konusmasinin ardindan beraberindekilerle butona basarak tünel sondaj makinesini çalistirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile