Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki Açıklama Yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatla sucuk dağıtmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını, ''Dün bizi yolsuzlukla suçlayanlar, bugün mahkum oldukları tazminatın polemiğinden medet umuyorlar'' sözüyle eleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, iftiralardan dolayı tazminat ödemeye mahkum olduğu, Başkan Özhaseki'nin aldığı tazminat parasıyla sucuk dağıtmasından dolayı zor durumda kaldığı, konuyu çarpıttığı ve yargı kararlarını yok saydığı ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu'nun, ''tazminat ödemesi kullandığım dilden dolayıdır, yolsuzluk davası devam ediyor'' şeklindeki açıklamasıyla bir kez daha kamuoyunu yanıltma yoluna gittiği iddia edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye görevlileri hakkında kesinleşmiş iki ayrı takipsizlik kararını da yok saydı. Kayseri 1. ve 5. Asliye Hukuk Mahkemelerinin Kılıçdaroğlu'nu tazminata mahkum ettiği davaların kararında yer verdiği, 'İtham edilen konuda davacı hakkında verilmiş takipsizlik kararı mevcuttur. Hiç kimsenin böyle bir konuda suçluluğu ispatlanmayan kamu görevlileri hakkında ve yargı kararı olmaksızın bu şekilde ithamda bulunmaması gerçeği de açıktır' şeklindeki vurgusu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili suçlamalarda takipsizlik kararı verildiği ve Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ithamlardan dolayı tazminata mahkum edildiği açıkça belirtilmektedir.''

Belediye çalışanlarının da Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtığı ancak kişilik haklarına doğrudan saldırı olmadığı için bu davaların reddedildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bunun yanı sıra '30 davayı biz kazandık' şeklinde açıklamalar yapılarak yine aynı şekilde yargı kararı çarpıtılmakta ve kamuoyu yanıltılmaktadır. 'Kazandık' dedikleri davalar, Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açan belediye personelinin davalarının reddedilmesinden ibarettir. Mahkeme bu hususta, 'manevi tazminat davası, kişilik haklarına doğrudan doğruya saldırılan kişilere tanınmaktadır' diyerek, 'matufiyet unsurunun gerçekleşmediği' kanaatiyle davayı kabul etmemiştir. Yani davalar esastan değil, matufiyet unsuru açısından reddedilmiştir. Kaldı ki bu davalar için de temyiz başvurusu yapılmıştır ve henüz kesinlik kazanmamıştır.''

-''Sucukların parası Kılıçdaroğlu'ndan''-

Bazı yayın organlarında, ''sucukların parasını Başkan Özhaseki'nin cebinden ödediği'' yönünde haberler yer aldığı anımsatılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri 3. İcra Dairesi ve Kayseri 8. İcra Dairesi'ne 77 bin 440 lira yatırdığı belirtilerek, ''Bu tazminat paralarından 20 bin 63 liralık olanı çekilerek dağıtılan sucukların peşinatı olarak verilmiştir. Yani Başkan Özhaseki'nin dağıttığı sucukların parası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ödediği tazminatlarla karşılanmıştır'' denildi.

-Özhaseki'nin Twitter hesabından paylaştıkları-

Bu arada, Başkan Özhaseki, sucuk dağıtımıyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları, Twitter hesabından şu sözlerle eleştirdi:

''Kılıçdaroğlu, tarafıma tazminat ödeme nedenini 'üslup' olarak açıklamış. Oysa asıl neden, haksız bir şekilde tarafıma yaptığı suç isnadı ve kişilik haklarıma saldırıdır. İşte mahkemenin bu yönde verdiği kararın belgesi. Milleti kandırmaya yeltenenler bilsin ki çürük baklanın kör alıcısı olur. Her zaman milletimizin şaşmaz terazisi ve sağduyusu galip gelecektir. Para ödemedik diyorlar ya... İşte aldığımız paranın tahsilat makbuzu. 3,5 ton sucuğun peşinatını bu parayla ödedik. Tazminatın kalanı bize ödenmek üzere icra dairesinin kasasında bekliyor. Haydi onu da 'İcra dairesine ödemedik' desinler. Ama onu da derler. Bunların ne dillerinde kemik ne de vicdanlarında terazi var. Özetle mahkeme, 'Kayseri'de yolsuzluk yok, Özhaseki'ye itham ve suçlama var' diyor. Dün bizi yolsuzlukla suçlayanlar, bugün mahkum oldukları tazminatın polemiğinden medet umuyorlar. Bakalım apaçık gerçekleri, şimdi hangi entrikalarla çarpıtmaya çalışacaklar.''

Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer

Yayıncı: İbrahim Uyar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile