Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bayrama Hazır

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, vatandaşların bayram tatili süresince herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan Bayramı'nda özellikle toplu taşıma, zabıta, su ve elektrik hizmetlerinde aksamalar yaşanmaması için tedbirler artırıldı.

Vatandaşların şehir içi ulaşımlarını rahat bir şekilde sağlamaları için otobüs seferlerinde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre bayramın birinci ve ikinci günü nöbetçi araçlar saat 06.30'da, üçüncü günü ise saat 06.00'da yolcu taşımaya başlayacak.

Diğer tüm servisler ise bayramın ilk günü saat 08.30'da, bayramın diğer günleri ise saat 08.00'de sefere çıkacak. Raylı sistemde ise Ramazan Sokağı'ndaki hareketlilik nedeniyle gerçekleştirilen ek seferler arife günü de devam edecek. Bayramda ise seferler normale dönecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da arife günü mezarlık ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

4 Temmuz Pazartesi günü Tacettin Veli Bulvarı Katlı Otopark karşısından saat 09.00'da başlayacak mezarlık seferleri, aynı gün saat 16.00'ya kadar devam edecek. Bu hizmetlere ek olarak Şehir Mezarlığı'na gelen yaşlı ve özürlü vatandaşlar, ücretsiz araçlarla mezarlarının başına kadar taşınacak.

Bayram süresince sıkıntı yaşanmaması için zabıtanın denetimleri de sıklaştırılacak. Bu amaçla zabıtada izinler kaldırıldı. Zabıta ekipleri bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar yaşadıkları herhangi bir olumsuzlukla ilgili şikayetlerini zabıtanın 232 29 60 numaralı telefonuna bildirebilecek.

Bayram tatili süresince su, kanalizasyon ve elektrik hizmetlerinin aksamaması için de önlemler alındı. Olası arızalara karşı anında müdahale edecek ekipler oluşturuldu. Vatandaşlar su ve kanal şikayetlerini KASKİ'nin 185, elektrik arızaları konusundaki şikayetlerini ise 186 numaralı telefonlara bildirebilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile