Kayseri Büyüksehir Ile Servis Isletmeleri'nden Depremzedeler Için Önemli Isbirligi

Kayseri Büyüksehir Ile Servis Isletmeleri'nden Depremzedeler Için Önemli Isbirligi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla Kayseri Minibüsçüler ve Servis Isletmecileri Esnaf Odasi isbirligiyle yaklasik bin 500 sefer düzenlenerek, yaklasik 30 bin depremzede bölgeden tahliye edildi. Ayrica, Büyüksehir Belediyesi’nin talimatlari ile Kayseri otogarindaki yogunlugu engellemek ve vatandaslarin magdur olmamasi için diger illere ücretsiz seferler düzenlendi.



Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’yi yasa bogan deprem sonrasi tüm kurum ve kuruluslar ile isbirligi içerisinde afetin yaralarini sarmaya, depremzedelerin yaninda yer almaya devam ediyor. Kayseri Minibüsçüler ve Servis Isletmecileri Esnaf Odasi, depremin ardindan ilk olarak Kayseri Büyüksehir Belediyesi Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimati ile özellikle yurt disindan gelen ekipler olmak üzere arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerine ulastirilmasi için kullanilan hava alanlari dâhil, yaklasik 50 servis araci ile deprem bölgelerine ulastirilmasini sagladi. Kayseri Minibüsçüler ve Servis Isletmecileri Esnaf Odasi, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in verdigi talimatlar geregi Kayseri otogarindaki yigilmalari engellemek ve vatandaslarin magdur olmamasi için diger illere ücretsiz seferler düzenlerken, depremzede halkin deprem bölgesinden tahliyesi için yaklasik bin 500 sefer düzenlenip, yaklasik 30 bin depremzede bölgeden tahliye edildi. Ortak çalismalar çerçevesinde, AFAD ve Kizilay ekipleri ile bu ekiplerin gönüllü kuruluslarinin da deprem bölgelerine talepleri istikametinde servisçi esnaflari araciligi ile transferler gerçeklestirildi.

Oda üyesi esnafa gida, kiyafet, battaniye, bot gibi ihtiyaçlar için kampanya düzenlenip, AFAD ve Kizilay ekiplerinin bilgisi dâhilinde 10 deprem bölgesi, ilçeler ve köyleri dâhil olmak üzere yaklasik 50 araçlik konvoyla ihtiyaç sahibi depremzedelere dagitildi.

Kayseri Il Milli Egitim Müdürlügü’nün Malatya bölgesinde yapmis oldugu çalismalar için 40 araç tahsis edilip, 1 hafta süre ile bu araçlarla deprem bölgesinde hizmet verilirken, Türk Silahli Kuvvetleri’nin Adiyaman bölgesinde yapmis oldugu çalismalar için 15 araç tahsis edilerek, 1 hafta süre ile hizmet verildi.



“Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile yapilan ortak çalismalar güzel sonuçlar getirdi”

Kayseri Minibüsçüler ve Servis Isletmecileri Esnaf Odasi Baskani Yavuz Ay, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile yapilan bu ortak çalismanin güzel sonuçlar getirdigini belirterek, söyle konustu:

“Kayseri’deki AFAD ve Kizilay Koordinasyon merkezleri ile iletisime geçilerek tasimaciligin önemini Kayseri servisçi esnafinin devletin ve milletin her zaman emrinde oldugunu ve her türlü koordinasyona açik oldugumuzu bildirdik. Tüm bu çalismalarimizi yaparken hiç kimseden bir karsilik ve beklenti içerisine girmeden devletimizin ve milletimizin emrinde oldugunu göstermek için bu hizmeti saglamistir. Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile yapmis oldugumuz bu ortak çalismanin güzel sonuçlar getirdigi kanaatinde olup, bundan sonraki süreç içerisinde de yardim kampanyalari düzenlemeye çalisip milletimizin devletimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Bu süreç içerisinde bizleri yalniz birakmayan kiymetli meslektaslarimiza, haydi deyince aracinin marsina basan esnafimiza minnettariz. Tüm halkimiz adina onlara tesekkür ederiz. Gurur duyulacak bir ekibimiz oldugunu düsünüyoruz. Rabbim birlik ve beraberligimizi daim etsin.”

Baskan Büyükkiliç’a verdigi desteklerden dolayi tesekkür eden Ay, ayrica Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin talepleri istikametinde transferlerin de devam ettigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile