Kayseri Büyüksehir'in Depremzedelere Manevi Destegi Sürüyor

Kayseri Büyüksehir'in Depremzedelere Manevi Destegi Sürüyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, dünya tarihindeki en büyük kara depremlerinden birisi olarak ifade edilen Kahramanmaras merkezli depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde olusturdugu psikolojik travmanin etkilerini azaltilmak amaciyla depremzede çocuklara yönelik manevi destek veriyor. Büyüksehir Belediyesi ayni zamanda depremzedelerin kisisel bakimlarini da yapiyor.



Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremde, Büyüksehir Belediyesi Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) uzman egitmenleri, ilk etapta bu büyük felaketten en fazla etkilenen çocuklar ile yakindan ilgilenmeye basladi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina yerlestirilen depremzede çocuklar KAYMEK personelleri için akil oyunlari basta olmak üzere, çesitli etkinlikler düzenledi.

Öte yandan çocuklara oyuncak dagitimi yapildi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ÇESITLI OYUNCAKLAR DAGITILDI

Yurtlarda kalan depremzede çocuklari ziyaret eden Büyüksehir’in uzman egitmenleri tarafindan, çesitli oyuncak, araç-gereç verilerek, düzenlenen oyun ve etkinlikler sayesinde çocuklarin yasadigi travma hafifletilmeye çalisilirken, çocuklara renkli etkinlikler düzenlendi.



BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI DEPREMZELERIN KISISEL BAKIMLARINI DA YAPIYOR

Öte yandan Büyüksehir Belediyesi, deprem bölgesinden gelen vatandaslar için barinma, yiyecek, içecek ve giyecek yardimlari yaparken, özellikle depremden etkilenen çocuklarin psikolojik tramvalarini en aza indirmek amaciyla psikolojik destek veriyor. Ayrica KAYMEK personelleri tarafindan Kayseri’ye gelen depremzedelerin kisisel bakimlari da yapiliyor.

KAYMEK HUZUR ÇINARI, TEK TEK GÖRÜSMELER YAPIYOR

Ayrica, KAYMEK Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik Merkezi uzmanlari araciligi ile uzman psikologlar, psikologlar ve uzman aile danismalari ile aile danismanlarindan olusan 13 kisilik ekip de, depremzedeleri kaldiklari yurtlarda ziyaret ederek, birebir görüsüp, depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde olusturdugu psikolojik travmanin etkilerini azaltilmak amaciyla onlara yönelik psikolojik destek veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile