Kayseri'de 58 Stk'dan 'Evet' Açıklaması

Kayseri'de 58 Stk'dan 'Evet' Açıklaması

Kayseri'de bulunan 58 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, ortak bir basın açıklaması yaparak, 12 Eylül'deki Anayasa Referandumu'nda 'evet' oyu kullanacaklarını bildirdi.

58 STK adına açıklamayı yapan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, "Anayasalar ülkelere ve milletlere istikamet çizen hukuki metinlerdir. Bugün ülkemizin yaşadığı birçok ekonomik, siyasal, hukuki ve sosyal sorunun temelinde demokratik bir anayasaya sahip olmayışımız vardır" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Cunta anayasasının değişmesi noktasında yapılan tartışmaların sonunda böyle bir adımın atılmasını olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. Anayasa'nın tümüyle ele alınarak tamamen değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak bazı değişiklikleri kapsayan bu paketi, demokratikleşme anlamında büyük bir adım olarak görüyoruz. Bu anayasa değişikliği ile 12 Eylül 1980 cuntasının ürünü olan darbe anayasasında köklü bir değişiklik yapılmış olacak, kısmen de olsa Türkiye hak ettiği sivil, demokratik ve özgürlükçü
anayasaya kavuşacaktır. Kendi geleceğimizi oylayacağımız bu referandumda, yargı bağımsızlığının sağlanması, Anayasa Mahkemesi'nin yapısının geniş katılımlı şekle kavuşması, darbelerin bir daha yaşanmaması, fişlemenin tarih olması, her türlü vesayetin ortadan kalkması, sendikal haklara kavuşulması ve daha birçok hukuk, demokrasi ve özgürlük maddeleri için Anayasa'nın değiştirilmesine 'evet' diyoruz. Kayseri'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak, Türkiye'de yeni bir dönemin başlamasına vesile
olacak, Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve terör başta olmak üzere sorunların çözümünü kolaylaştıracağına inandığımız anayasa değişiklik paketi referandumunda, Kayseri halkının da 'evet' diyeceğine inanıyoruz."
Ruhlukürkçü, referandum oylamasının bir siyasi partinin güvenoyu olmadığını bildiklerini ve insanların gelecekleri için oy vereceklerini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile