Kayseri’De İftar Çadırları Hazır

Ramazan ayına sayılı günlerin kaldığı Kayseri’de iftar çadırları hazırlanıyor. Çeşitli dernekler ve vakıflar, Ramazan ayında toplam 3 bin kişiye iftar verecek.

Ramazan ayına sayılı günlerin kaldığı Kayseri’de iftar çadırları hazırlanıyor. Çeşitli dernekler ve vakıflar, Ramazan ayında toplam 3 bin kişiye iftar verecek.

    Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, her yıl olduğu gibi bin kişilik iftar çadırı kurdu. Erciyes Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise kapalı otoparkta bin kişiye iftar yemeği vermek amacıyla şimdiden hazırlıklarını yaptı. Diğer dernek ve vakıfların farklı mahallelerde yaptığı çalışmalarla toplam bin kişiye daha Ramazan’da iftar yemeği verilecek.

    Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, bu yıl dördünce kez iftar çadırı kurduklarını belirtti. Ramazan ayının ilk gününden itibaren bin kişiye her gün iftar vereceklerini açıklayan Haskaraman, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte 2 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak kumanya dağıtacaklarını ifade etti. Haskaraman, Yeşil Mahalle‘de kurulan iftar çadırlarında her gün iş adamı, siyasileri de ağırlayarak burada dar gelirli insanlarla birlikte iftar yapmalarına imkan tanıyacaklarını anlattı. Haskaraman, yaz aylarına rastlaması nedeniyle yemek çeşitleri seçiminde daha hassas davrandıklarını aktardı.

    Haskaraman, dar gelirli ailelere dağıtılacak olan kumanya ile ilgili olarak farklı bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Dar gelirli ailelerimize ulaşması adına yardımda bulunan insanlarımız, istedikleri takdirde bu yardımı kendisi ve çocuklarıyla birlikte ihtiyaç sahibinin adresine bizzat kendisi teslim edebilecek. Böylece hem ziyaret etmiş olacak hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizin durumlarını yakında görebilecekler. Bu, aynı zamanda en önemlisi olan insanlarımızın birbirleriyle daha iyi kaynaşmasını sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

    Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuh Hasyünce, her yıl olduğu gibi Ramazan ayında her gün bin kişiye iftar vereceklerini belirtti. Daha çok çadır yerine binaları tercih ettiklerini aktaran Hasyüncü, “Hunat Çarşısı’nın üst katlarındaki otoparkı, kapalı ve geniş olması nedeniyle tercih ettik. Burada bin kişiye her gün iftar vereceğiz.” diye konuştu.

    Hasyünce, Ramazan ayına girmeden önce giysi ve bayramlık olarak ihtiyaçları olan 450 kişiye ulaştıklarını ve giysi yardımını yaptıklarını anlattı. Hasyünce, kumanya yardımının ise Ramazan ayına girmeden birkaç gün öncesinde ailelerin elinde olacağını aktardı. Hasyünce, alilerin nüfusuna göre kumanya çekleri yardımında bulunduklarını ve herkesin evinin ihtiyacına göre alış veriş yaptıklarını sözlerine ekledi.

    Şehir merkezinde bazı dernek ve vakıfların kurduğu iftar çadırları da şimdiden hazırlandı. Değişik semtlerde kurulan çadırlarda ise bine yakın ihtiyaç sahibi insanlara iftar verilecek.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da geleneksel hale gelen Ramazan TIR‘ı etkinleklerini de sürdürecek. Özel hazırlanan ve geniş bir sahnesi bulunan ramazan TIR‘ı, her gün bir semtte gösteride bulunacak. Belediye konservatuarının ilahi ekibi, mahalli sanatçılar, mehter takımı Ramazan TIR‘ı gösterilerinin içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda Hacivat-Karagöz gibi birçok oyun da sahnelenecek. 26 gün boyunca 26 semtte ayrı ayrı gösteri olacak. İlk gösteri Belsin semtinde iftar sonrasında başlayacak. Belediye, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine de kumanya dağıtımı yapacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile