Kayseri'de İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Yarıştı

Kayseri'de kız imam hatip liseleri arası "Kız Öğrenciler Genç Sada Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" yapıldı.

Kayseri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen yarışmaya kendi okullarında birinci olan 13 öğrenci katıldı.

Yarışma öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, amaçlarının burada bir sınav ya da yarışma yapmak olmadığını, öğrencileri Kuran-ı Kerim öğrenmeye, onu güzel okumaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

Bu yarışmada kaybedenin olmayacağını belirten Tatlı, "Aslında biz bu programın ismine yarışma dedik ama bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır. Çünkü Kuran-ı Kerim'i okumayı öğrenen insan hiç bir zaman kaybetmez, her halükarda kazanandır. Ben şimdiden bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmacılar sırasıyla Kuran'dan belirledikleri bölümleri okuduktan sonra 5 kişilik jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler belirlendi.
Kuran-ı yüzden okuma, tevcid, makam-kırat ve ses olmak üzere 4 kategoride puanlandırılan yarışmada Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Büşra Akbal birinci, Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Zehra Yücekaya ikinci, Develi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Amine Ferya Şeker üçüncü oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile