Kayseri'de Jandarma Okul Çevrelerini Ve Servis Araçlarini Denetledi

Kayseri'de jandarma ekipleri çocuk ve gençlerin korunmasina yönelik çalismalar kapsaminda, okul çevreleri ile servis araçlarini denetledi.



Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan "Çocuk ve gençlerin korunmasina yönelik okul çevreleri ile servis araçlari denetim uygulamasi" gerçeklestirildi.

Uygulama, okul çagindaki çocuk ve gençleri basta uyusturucu maddeler olmak üzere narkotik ve asayis suçlarindan korumak, egitim ve ögretimlerini güvenli bir ortamda sürdürmelerini saglamak, çocuklarin suça sürüklenmesini ve suç magduru olmasini engellemek, zararli aliskanliklardan ve tehlikeli maddelerden korumak amaciyla yapildi.

Faaliyet kapsaminda, 178 okul kampüsü ile çevresinde bulunan parklar, bahçeler, metruk binalar, uyusturucu madde kullanimi ve satisi olabilecek yerler, alkollü isletmeler gibi noktalar kontrol edildi.

Ayrica, okul servisleri kontrol edilerek, ögrencilere "Kisisel güvenlik ve suçtan korunma" konusunda bilgilendirme yapilip, Jandarma Çocuk Dergisi ve kalem kutusu hediye edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile