Kayseri'de Kina Gecesinde Müzige Kendisini Kaptirarak Çekim Yapan Kameraman Tazminata Mahkum Edildi

Avukat da olan müsteki damat Ali Kizilay: 'Dügün videosunu çeken arkadasin müzigin ritmine kendisini kaptirarak dügünün neredeyse tamaminda oynadigini ve bu sekilde sallantilarin ortaya çiktigini ciddi manada görüntü bozukluklarinin meydana geldigini görünce esimle birlikte soke olduk' 'Böyle olunca bizde telafisi imkansiz bir üzüntüye neden oldu'.

Kayseri’de kina gecesinde müzigin ritmine kendisini kaptirarak hareketli çekim yapan kameraman ile is yeri sahibi, yargilandigi davada maddi ve manevi tazminata mahkum edildi.

Avukat Ali Kizilay, kina gecesinde çekim yapmasi için bir dügün salonu ile anlasti. Dügün salonunun da anlastigi fotograf stüdyosundan çekime gelen kameramanin kendisini müzigin ritmine kaptirarak çektigi görüntülerden hosnut olmayan Kizilay, kameraman E.A. ve is yeri hakkinda suç duyurusunda bulundu.

"Hizmetin ayipli ifasindan kaynakli maddi, manevi tazminat" istemiyle Kayseri 1. Tüketici Mahkemesi'nde görülen davada, E.A. ve çekim yapan is yeri, maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Taraflarin itirazini esastan reddeden Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 6. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararini onadi.

Müsteki avukat Kizilay, AA muhabirine, 16 Haziran 2019'da esi Kübra Kizilay ile nisan ve kina organizasyonu yapmak için bir dügün salonu tutmaya karar verdiklerini söyledi.

Bunun için davali dügün salonu yetkilileri ile yüz yüze görüserek anlastiklarini, bu anlasmanin içerisinde video ve fotograf çekimine iliskin bir madde de oldugunu anlatan Kizilay, dügün yapildiktan yaklasik bir ay sonra davali dügün salonunun anlasmali oldugu fotograf stüdyosuna giderek dügün videosunu sorduklarini ifade etti.

Kendilerine, videoda belli basli sikintilarin oldugunu, bunlari gidererek videoyu göndereceklerini söylediklerini kaydeden Kizilay, "Beli bir süre sonra dügün videosunun hazir oldugunu ilettiler. Gidip videoyu teslim aldik. Eve gidip izledikten sonra aslinda belli basli sikintilarinin oldugu söyleminin videonun tamaminda oldugunu, dügün videosunu çeken arkadasin müzigin ritmine kendisini kaptirarak dügünün neredeyse tamaminda oynadigini ve bu sekilde sallantilarin ortaya çiktigini, ciddi manada görüntü bozukluklarinin meydana geldigini görünce esimle birlikte soke olduk." diye konustu.

Bunun üzerine fotograf stüdyosuna basvurarak, sikinti oldugun ve bunu gidermeleri gerektigini, "galiba bize ham veri verildi" diye talepte bulunduklarini aktaran Kizilay, sözlerini söyle sürdürdü:

"Onlar da bize aslinda bu sikintinin giderilemeyecek bir sikinti oldugunu, teknolojik olarak mümkün olmadigini ilettiler. Avukat arkadasimla istisare edip, dava açmaya karar verdik. Kayseri 1. Tüketici Mahkemesi nezdinde, 'hizmetin ayipla ifasindan kaynakli maddi, manevi tazminat' istemli dava açtik. Dava neticesinde bilirkisi raporu alindi. Bu raporda hizmetin yüzde 80 oraninda ifa edildigine, yüzde 20 oraninda ise eksik ifa edildigine karar verildi ve bu rapora dayali olarak lehimize maddi ve manevi tazminata hükmedildi. Bu karara karsi gerek biz gerekse karsi taraf istinaf nezdinde kanun yoluna basvurduk. Istinaf Mahkemesi yapmis oldugu inceleme neticesinde iki tarafin istinaf basvurusunu da esastan reddetti ve karar bu sekilde kesinlesmis oldu. Hizmetin ayipli ifasindan kaynakli açilan tazminat davalari kapsaminda Türk yargi sisteminde emsal bir karar teskil ediyor."

Ileride çocuklari, akrabalariyla oturup izleyebilecekleri bir aninin izlenemez hale geldigini kaydeden Kizilay, "Böyle olunca bizde telafisi imkansiz bir üzüntüye neden oldu. Zaten mahkeme kararinda da buna vurgu yapilarak telafisi imkansiz anilar barindirdigi için manevi tazminata hükmedilmis oldu." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile