Kayseri’de ‘korunan Alanlar’ Çalıştayı

Kayseri’de ‘korunan Alanlar’ Çalıştayı

Orman ve Su İşler Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri Şube Müdürlüğü tarafından, ‘Korunan Alanlar’ çalıştayı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcısı Davut Haner, Adana 7. Bölge Müdürü Etem Boz, Doğa Koruma ve Milli Parkalar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürü Orhan Ceylan, öğretim üyeleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı .alışanlar katıldı.

Çalıştayda açılış konuşması yapan Adana 7. Bölge Müdürü Etem Boz, “Korunan alanlar yüzbinlerce yıllık tabii süreçler sonucu meydana gelmiş, zengin bitki ve hayvan türleri ile yoğun organizma koleksiyonuna sahip yeryüzünün en önemli genetik rezervuarlarıdır. Bulundukları bölgenin su rejimini düzenlemesi ve iklimin dengelenmesinin yanı sıra rekreasyonel faaliyetlere sağladığı imkanlar nedeniyle yüksek bir ekonomik değere sahip oldukları için yıllardan beri bütün medeniyetler için cazibe noktası olmuşlardır” diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parkalar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise, “Korunan alanların değerlerini ortaya çıkartmak açısından düzenlenen programın önemli olduğunu düşünüyorum. Korunan alan kavramı 1958 yılında meslek büklerimizin katkılarıyla günümüze kadar devam etmiştir. Bakanlığımız son yıllarda yaptığı çalışmalar sonrasında ülkemizde 40 milli park alanı bulunmaktadır. Ayrıca ülkenin 7,24’ü koruma alanı olarak tespit edilmiştir. Bizler bu alanları koruyoruz ve asla tahribata neden olmayacak şekilde doğayı koruyarak tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Ayrıca her korunan alanın bir marka değeri mevcut. Yöresel ürünler o yörede yaşayan insanlar tarafından o milli parkı tanıtacak şekilde satışa sunuluyor. Bizde bunun üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bu çalıştay yapılan çalışmalara katkı sağlar” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Davut Haner’de, “Kayseri Türkiye’deki 40 milli parktan 2’sini bünyesinde bulunduruyor. Bu açıdan Kayseri çok önemli bir noktadadır. Bu çalıştayın amacı korunan alanlar. İnsanlara ihtiyacı olan her şey verilmiştir. İhtiyacı hedefleyen insanlar hiçbir şeyi bozmadan karşılar. Aslında bu korunan alanlarla biz kendi yaşantımızı koruyoruz. Bu açıdan işin turizm ve ekonomik boyutu ikinci boyuttadır. Birinci öncelik doğayı korumaktır. Onun için korunan alanlar bir defalık mahsus olan yerlerdir. O açıdan bu alanları korumalıyız. Bu alanları gerektiği gibi korumakla aslında geleceğimizi korumuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile