Kayseri'de Kurban Bayrami'na Dogru

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kurban Bayrami dolayisiyla mesaj yayinladi.



Büyükkiliç mesajinda, Kurban Bayrami’nin Allah’a yakinlasmak anlaminda bir ibadet oldugunu ifade ederek, tüm Islam aleminin bayramini tebrik etti.

Kurban Bayrami’na kavusmaktan dolayi Cenab-i Allah’a sükrettiklerini belirten Büyükkiliç, "Kurban, yakinlasma anlami tasir. Yani Allah’a yakinlasma anlaminda önemli bir ibadettir. Bizleri Allah’a yakinlasmaya vesile olan bu önemli ibadeti ayni zamanda bayram ruhuna uygun ihya etmeyi Rabbimiz hepimize nasip etsin. Ibadet ruhuyla ve bayram coskusuyla geçirecegimiz Kurban Bayrami’ni Allah kazasiz belasiz da geçirmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandi.

Bayramlarin birlik ve beraberligin de sembolü oldugunu vurgulayan Büyükkiliç, sunlari kaydetti:

"Birlik ve beraberligimizin adeta sembolü olan bayramlarimizdan birini daha yasiyoruz. Allah birligimizden, beraberligimizden bizi ali koymasin. En büyük nimetlerimizden biri olan birlik ve beraberlik olgumuzun, geçtigimiz süreçte yasadigimiz 15 Temmuz gibi bir hiyanette, böyle bir vahsilikte ne denli önemli oldugunu bariz bir sekilde gördük. Birlik ve beraberligimizden ödün vermeden kenetlenerek ve bayramlari da bu konuda firsat bilerek yasamaliyiz. Bu vesile ile vatan için sehit düsen kahramanlarimizin aileleri ile gazilerimizin Kurban Bayramlarini da en içten dileklerimle kutluyorum."

Öte yandan, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, Özvatan Belediye Baskani Halit Demir ve MHP Kocasinan Ilçe Baskani Haci Ali Dogan da vatandaslarin Kurban Bayrami'ni kutladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile