Sucuguyla ünlü Kayseri’de bayramin 3’üncü gününde vatandaslar kasaplarda yogunluk olusturdu. Kurbanini kesip, etlerini dinlendiren vatandaslar kasaplara giderek, sucuklarini yaptirdi. Kasaplar ilk olarak, kurban etlerini kiyma yaparak dinlendirdi. Daha sonra baharat ve sarimsagi etle karistiran vatandaslar yaklasik 1 saat süren yogurmanin ardindan sucuk içi haline getirdikleri eti bagirsaklara doldurarak, dinlenmeye birakti. Kasap Ali Türkmen, yapilan sucuklari dinlendirme asamasinda günesten ve rüzgardan uzak tutmalari yönünde uyardi.
Hisselerin dagitilmasinin ardindan vatandaslarin etin bir kismini sucuk olarak degerlendirdigini söyleyen Ali Türkmen, “Kurban bayraminda vatandaslarin kurbanlarini sattik ve kestik. Koyunlari koyun parça olarak, parçaladik. Herkesin ayri ayri hisselerini böldük. Hisselerde dagitilacak olanlari ayirdik. Daha sonra sislik ve saç kebap olarak yaptik. Hisse dagitildiktan sonra arta kalani da sucuk yaparak vatandaslara teslim ettik. Havalarin sicak olmasindan dolayi, hisseleri dagittiktan sonra arta kalan etin bir kismini vatandaslar sucuk ve sucuk içi olarak tüketmeye çalisiyor. Ilk olarak eti yag oranlarini ayarlayarak, kiyma haline getiriyoruz. Sarimsagini ve baharatini katiyoruz ve uzun süre yoguruyoruz. 2-3 saat dinlendirip, makine de sucuk asamasina getiriyoruz. Vatandaslarimizda bunu 3 gün serin yerlerde muhafaza ederek, buzdolaplarina koyuyorlar. Vatandaslara sicak havalarda sucuklari gayet az yapmalarini, sucuk içi olarak daha çok tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü birçok vatandas sucugu yaptiktan sonra muhafaza edemiyor. Serin yerde bekletsinler. Rüzgar aldirmasinlar. Günesin oldugu kadar rüzgarinda sucugun bozulmasinda rolü var” ifadelerini kullandi.
Kayseri'de Kurban Etleri Sucuk Oluyor
Kayseri’de kurbanini kesen vatandaslar, etlerini kasaplarda sucuk ve sucuk içi yaptirdi. Kasap Ali Türkmen, “Kurban etinin bir kismini vatandaslar sucuk ve sucuk içi olarak tüketmeye çalisiyor” dedi.