Kayseri'de Muhtesem 19 Mayis Kutlamasi

Kayseri'de Muhtesem 19 Mayis Kutlamasi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik Yürüyüsü ve Gençlik Konseri’ne katildi. Baskan Büyükkiliç, vatandaslarla 100 metre uzunlugundaki dev Türk bayragi ile coskulu bir yürüyüs gerçeklestirirken, konserde sahne alan ünlü sanatçi Özgün ise Kayserililere muhtesem bir gece yasatti.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan Gençlik Yürüyüsü ve Gençlik Konseri gerçeklestirildi.

Baskan Büyükkiliç’in katildigi etkinlikler, muhtesem görüntülere sahne oldu. Ilk olarak kutlamalar çerçevesinde Tuna Kavsagi’nda baslayip, Cumhuriyet Meydani’nda son bulan Gençlik Yürüyüsü yapildi. Kayserililer, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in katilimiyla ellerinde 100 metre uzunlugundaki ay yildizli dev Türk bayragini tasiyarak, coskulu bir yürüyüs gerçeklestirdi. Büyüksehir Belediyesi Bando Takimi da seslendirdigi marslarla vatandaslarin büyük begenisini kazanirken, vatandaslar ellerindeki Türk bayraklarini sallayarak, Kayseri’yi adeta kirmizi beyaza bürüdü. Yürüyüs esnasinda Baskan Büyükkiliç, tüm vatandaslarla birlikte, ‘kirmizi, beyaz, en büyük Türkiye’, ‘sari, kirmizi, en büyük Kayseri’, ‘kupa Kayseri’ye gelecek’ sloganlari da atmayi ihmal etmedi.

Cumhuriyet Meydani’na kadar yürüyen yüzlerce vatandas, meydanda yine ayni kalabalik ile bulusarak Gençlik Konseri’nde bulustu.

Konser öncesi sahneye çikan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaslarini, sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize saglikli, hayirli, uzun ömürler diliyorum. Bu cennet vatani bizlere emanet eden ecdadimiza layik olma yolunda hep beraber, el ele gönül gönüle biriz, beraberiz, Türk Bayragi altinda Türkiye’yiz. Iyi ki varsiniz, ay yildizli bayragimiza sahip çikiyor, ezanimizin susmamasi için ‘biz variz’ diyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, gençligine bayram hediye eden bir baska komutan olmadigini ifade ederek, söyle konustu:

“Biz birbirimize, degerlerimize, vatanimiza, ailemize sahip çikacagiz. Makarr-i ulema dedigimiz alimler sehri olan, 5 üniversitesi, 80 bin üniversite ögrencisi, 300 bin ortaögretim ögrencisi olan Kayseri’mize sahip çikacagiz. Sizlere layik olacak sekilde sehrimizi daha iyi noktalara tasimak, sizlere hizmet etmek amaciyla projelerimizi sizlerle paylasiyor, bu sehri müzeler sehri, bu sehri kütüphaneler sehri yapmaya gayret gösteriyoruz. Turizmin merkezi olan, degisik medeniyetlere ev sahipligi yapmis Kayseri’mizi, Türkiye’de, dünyada en güzel konuma ulastirmak için hep beraber el ele kosturacagiz, çalisacagiz.”

Yukatel Kayserispor’un Ziraat Türkiye Kupasi finalinde Istanbul’da Sivasspor ile karsilasacagini hatirlatan Büyükkiliç, “26 Mayis’ta sari kirmizili renklerimizle gururumuz olan Kayserispor’umuzun kupayi almasi için hep beraber Istanbul’da bulusacagiz, hep beraber bu meydanda maç izleyecegiz. O sevinci de paylasarak kupa Kayseri’ye gelecek” diye konustu.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde sahne alan ünlü sanatçi Özgün, seslendirdigi parçalarla harika bir gece yasatti. 19 Mayis’i kutlayan ve “Sizlerle birlikte olmaktan büyük kivanç ve keyif duyuyoruz” diyerek konsere baslayan Özgün, Kayserilileri costuran sarkilar seslendirdi.

Konser sirasinda sahneye çikan Baskan Büyükkiliç, günün anisina Özgün’e çiçek takdim etti.

Büyükkiliç, sanatçi Özgün ve oglu Ediz adina hazirlanan iki ayri Yukatel Kayserispor formasini hediye ederken, Özgün, “Inanilmaz enerjik, inanilmaz sevgi dolu baskanimiz. Bu güzel formalar için hem kendim, hem de oglum adina çok tesekkür ediyorum. Kupa bu sene Kayseri’de insallah” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile