Kayseri'de Siyeri-I Nebi Coskusu

Kayseri'de Siyeri-I Nebi Coskusu

Kayseri’de Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) tarafindan düzenlenen Siyer-i Nebi Yarismasi, 21 okulda gerçeklesti. Egitim ve maneviyatin önemine vurgu yapmak amaciyla düzenlenen yarisma, ögrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini gelistirmeyi hedefliyor.

Yarisma hakkinda açiklamalarda bulunan AGD Kayseri Sube Baskani Yusuf Sahin; ögrencilerin bu tür etkinliklerle manevi degerlere daha fazla önem vermelerinin saglandigini belirtti.

Sahin; "Siyer-i Nebi yarismasi, gençlerimizin peygamberimizi daha yakindan tanimalarini ve hayatini anlamalarini saglamak amaciyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelisimlerine katki saglamayi amaçliyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasinda manevi degerlere olan ilginin artmasina ve peygamberimizin hayatinin daha genis kitlelere ulasmasina katki sagliyor. Biz de bu amaçla çalismalarimizi genisleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sinavi icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlaniyoruz. Biz bu coskuyu ile çalismalarimizi da hizlandiracagiz. Gençlerimizle faaliyetlerimiz araliksiz sürecek" dedi.

Yarismaya katilan ögrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatini ele alan kitaptan girdigi sinavda büyük bir heyecanla sinavi yaptiklari görüldü.

Yarismada dereceye giren ögrencilere çesitli ödüller verilecegi açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile