Kayseri'de Tek, Türkiye'de Sayili Olan Konkasör Tesisi Açildi

Kayseri'de Tek, Türkiye'de Sayili Olan Konkasör Tesisi Açildi

Kocasinan Belediyesi tarafindan dünya standartlarina uygun, çevreye duyarli ve 70 milyon TL’ye mal olan 200 bin metrekare alana sahip, Kayseri’de tek, ülkede de sayili olan konkasör tesisi hizmete açildi.

Kayseri’de ilk olan konkasör tesisi hizmete açildi. Gürpinar Mahallesi’nde düzenlenen açilis törenine; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayse Böhürler, Saban Çopuroglu, Bayar Özsoy, Dr. Murat Cahid Cingi, TOKI Baskani Ömer Bulut, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, sivil toplum kuruluslari, il müdürleri, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katildi.

’Kendi kendine yetebilen belediye’ olabilmek için standartlari her geçen gün artirdiklarini ve bu konuda Türkiye’de sayili belediye olduklarinin altini çizen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, "7 sene önce basladigimiz çalismayla bugünlere geldik. 2015 yilinda göreve geldigimde bir asfalt plentimizin ve ardindan da agrega üretim tesisinin olmasiydi. Çok sükür bunlari hayata geçirdik. ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ hedefiyle bir ayagini daha hayata geçirmis olduk. Kocasinan’in yüzölçümü bakimindan büyük alan olsa da her alanda hizmet üretiyoruz. Kocasinan Akademi’den, çocuk kulübüne, egitimden sanata, kültürden spora kadar her alanda hemsehrilerimizin yanindayiz. Özellikle belediyelerin en önemli hizmeti, yol yapim ve asfalt dökmektir. Bu noktada bu tesisi sehrimize kazandirdik. Çevre dostu olan ve saate 250 tonluk kapasiteye sahip olan tesisimizi, kredi veya borçlanmadan kendi öz kaynagimizla aldik. 70 milyon TL’ye mal olan tesisimiz, Kayseri’ye ve Kocasinan’imiza hayirli olsun. Bu tesisimizi Kocasinan’in ikinci fabrikasi olarak görüyorum. Kocaeli’nden konkasör tesisinin parçalarini 26 tir ile buraya getiren ve kurumunu yapan arkadaslarima tesekkür ediyorum. Asfalt plenti gibi agrega üretim tesisinde 6 megabaytlik enerji harcaniyor. Bu noktada enerji tesisi kuracagiz. Özellikle çevreci beton teknolojisini entegre ederek, beton santralini kuracagiz ve böylelikle Kayseri’mize beton asfaltina kavusmus olacak. Yapmis oldugumuz bütün çalismalarda tasarruf mantigi var. Kurmus oldugumuz asfalt plenti ve agrega üretim tesisiyle tasarruf ediyoruz. Bu kurmus oldugumuz agrega üretim tesisi bir yilda kendi maliyetini karsilamis olacak ve yeni bir tesis maliyetini çikarmis olacak" ifadelerini kullandi.

Baskan Büyükkiliç: "Yatirimdan yatirima kosan bir anlayis ile çalisiyoruz"

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise Baskan Çolakbayrakdar’i yapmis oldugu anlamli çalismasindan dolayi tebrik ederek, "Belediyelerin ulasim noktasinda en önemli malzemesi olan agregayi üreten bu tesisin hayirli olmasini diliyorum. Yatirimdan yatirma hizmetten hizmete kosan bir anlayisla çalisiyoruz. El birligiyle sehrimize nice hizmetler yapmaya devam edecegiz" diye konustu.



Bayar Özsoy: "Tesisi görünce çok heyecanlandim"

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy da, "Ahmet Baskanimin bu tesisini görünce çok heyecanlandim. Kayseri’mize çok büyük katma deger saglayacak. Bu tesisin diger belediyelerimizde de olmasi gerektigini düsünüyorum. Ahmet baskanimi tebrik ediyorum" dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise tesisin Kayseri ve Kocasinan’a hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Bakan Özhaseki: "Bu tesis çok önemli"

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, açilan tesisin çok önemli olduguna dikkat çekerek, "Bu güzel tesisimizin hayirli olmasini diliyorum. Ahmet Bey’i tebrik ediyorum. Bu olmazsa olmazimizdir. Bu olmasa yol olmaz. Yol demek medeniyet demektir. Bu noktada yol için en önemli olan ve yepyeni tesis kazandiran baskanimizi ve ekibini tebrik ediyorum. Sehirlerin gelecegi o sehirde yasayan ufuklariyla dogru orantilidir. Sehrin gelecegi için risk alip kosuyorlarsa o sehrin gelecegi aydinliktir. Bu sehrin gelismesinde iki konu vardir. Birincisi 1994 yilindan beri 30 yila yakindir bu sehir için durmadan çalisiyoruz" seklinde konustu.

Program, konusmalarin ardindan Bakan Özhaseki ve protokolün kürsüde butona basmasiyla kontrollü patlatma gerçeklestirilmesiyle sona erdi.

Tesis hakkinda

Kocaeli’den konkasör tesisinin parçalarini 26 tir ile getiren Kocasinan Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan yaklasik 50 gün içerisinde tek tek parçalarin birlestirildigi Gürpinar’daki tesiste üretime geçildi. Kocasinan’in rezerv olarak en az 20 yillik yol yatirim ihtiyacini karsilayacak olan konkasör tesisi, saatte 250 ton yilda ise 750 bin tonluk kapasiteyle daha hizli, daha ekonomik ve daha kaliteli üretim imkani sunuyor. Dünya standartlarinda kaliteli asfalt üretimi için her gün numune alip, kendi laboratuvarda analiz eden Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan kurulan konkasör ile teknik yönden kaliteli asfalt üretimi için gerekli kaliteli kalker sinifi agrega ile yol yapimi için gerekli olan alt temel, temel ve çesitli ebatlarda asfalt miciri üretimi gerçeklestiriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile