Kayseri'de Veterineri Sehit Edip Ankara'da Bombali Saldiri Düzenleyen Teröristlerin Kullandigi Paramotor Bulundu

Kayseri'de Veterineri Sehit Edip Ankara'da Bombali Saldiri Düzenleyen Teröristlerin Kullandigi Paramotor Bulundu

Kayseri’de sehit ettikleri veterinerin aracini gasp edip Ankara’da Içisleri Bakanliginin Emniyet Genel Müdürlügü giris kapisi önünde bombali saldiri düzenleyen teröristlerin Kayseri’ye gelirken kullandiklari paramotor topraga gömülü sekilde bulundu.

1 Ekim 2023’te Ankara’da TBMM’nin yeni yasama yili için açilisina saatler kala Içisleri Bakanliginin Emniyet Genel Müdürlügü giris kapisi önünde bombali saldiri düzenlenmisti. Saldiri girisiminde 2 teröristten biri üzerindeki patlayiciyi infilak ettirirken, digeri de polis ekipleri tarafindan öldürüldü. Olayda 2 polis memuru da yaralandi. Yürütülen sorusturma çerçevesinde teröristlerin saldiri girisimin de kullandiklari 38 plakali araci ise Kayseri’nin Develi ilçesinde veteriner Mikail Bozlagan’i sehit ettikten sonra aracini gasp ettikleri tespit edildi. Veteriner Mikail Bozlagan’in sehit edildigi Develi ilçesine bagli Avlaga Mahallesi’nde yakin bir bölge olan Tomarza-Develi yolunda süpheli 2 kisinin yol kestigi, durdurmak istedikleri araç kaçinca da araca ates açtiklari iddia edildi. Iddiaya göre ayrica, araci kursunlanan sahsin olayi ihbar ettigi ama ardindan Kahramanmaras’a gittigi, ihbarci gelmeyince olayin "avcilar olabilecegi" degerlendirildigi belirtildi.

Veterinerin sehit edildigi bölgeye yakin bir yerde 2 kisinin isçilerin önünü kesip araçlarina ates açtigi iddia edildi

Öte yandan; Veteriner Mikail Bozlagan’in sehit edildigi Develi ilçesine bagli Avlaga Mahallesi’nde yakin bir bölge olan Tomarza-Develi yolunda süpheli 2 kisinin yol kestigi, durdurmak istedikleri araç kaçinca da araca ates açtiklari iddia edildi. Iddiaya göre ayrica, araci kursunlanan sahsin olayi ihbar ettigi ama ardindan Kahramanmaras’a gittigi, ihbarci gelmeyince olayin "avcilar olabilecegi" degerlendirildigi belirtildi.

Teröristlerin kullandiklari paramotor topraga gömülü halde bulundu

Hain saldiriyi gerçeklestiren teröristlerin Kayseri’ye gelmek için kullandiklari paramotor da veterinerin sehit edildigi Develi ilçesi ile Tomarza ilçesi arasinda bulunan Köseler Mahallesi’nde çobanlar tarafindan topraga gömülü halde bulundu. Ihbar üzerine olay yerine giden jandarma ekiplerinin çevrede genis güvenlik önlemi alarak inceleme yaptigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile