Kayseri'de Yabanci Otlarla Mücadele

Kayseri'de Yabanci Otlarla Mücadele

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, kentin dört bir yaninda yabanci ot temizligi ve çim biçme çalismalarini sürdürüyor. Kayseri Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler ve Agaçlandirma Daire Baskanligi, 2023 yili ilkbahar dönemi yabanci ot ile mücadele ve çim biçme çalismalarina devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi’nin 2023 yili ilkbahar dönemi bakim çalismalari faaliyetleri arasinda yer alan refüjlerde agaçlandirma alanlari ve parklar ile mesire alanlarinda son zamanlardaki yogun yagislarla birlikte hizli bir büyüme periyoduna giren yabanci otlar ve çim ile mücadelesi hiz kazandi. Büyüksehir ekipleri, odunsu olmayan yabanci ot temizliginde sirt tirpani, çapalama kullandigi gibi bazi alanlarda da kökünden elle koparma ve yabanci ot ilaçlama islemleri uyguluyor. Yabanci ot ile mücadelede yapilmadigi zaman alanlarda, bitkilerin görsel özelligi kayip olurken, bitkilerin isigi engelleniyor ve bitkilerin suyuna ortak rekabetçi oluyor. Bitkilerin formlarinin gelisimine engel olan, toprak sicakliklarini düsüren ve alanlarda hastalik ile zararlilara neden olan yabanci otlarla mücadele çerçevesinde, kentteki Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alanlarinda yabanci ot temizligi ve çim biçme islerinde yogun yagislardan dolayi periyotlari arttirildi. Özellikle Hisarcik yolu, Malatya yolu, Bekir Yildiz Bulvari ve Kocasinan Bulvarlarinda, hem refüjlerde hem de yol kenari yürüyüs yollari ve yaya kaldirimlarinda bakim çalismalari Büyüksehir ekipleri tarafindan yapiliyor.

Bahar mevsimi ile birlikte, Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alanlari olan mesire alanlari, park bahçeler, hobi bahçeleri ve refüjlerdeki mevcut tüm çim alanlarin periyodik çim biçimleri de araliksiz devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile