Kayseri'de Yurtlar Yeni Döneme Hazir

Kayseri'de Yurtlar Yeni Döneme Hazir

Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, 2024-2025 egitim-ögretim döneminde ögrencilerin yurtlarda maksimum seviyede konaklamalarini saglamayi amaçladiklarini söyleyerek, “Ögrencilerimizin en sorunsuz sekilde yerlesmesi için çalismalarimizi sürdürdük” dedi.

Devam edecek olan bazi yenileme çalismalarinin da oldugunu söyleyen Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, “Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak KYK anlaminda da bizler bir takim çalismalarimizi ve hazirliklarimizi sürdürüyoruz. Su anda yeni kayit ögrencilerimizin ve diger ara sinif ögrencilerimizin geçen hafta Pazar günü itibariyle sonlanan kayit müracaatlari gerçeklesti. Birkaç gün içerisinde de yurtlarimiza yerlesmeler açiklanacak. Bizler de ilimizde en sorunsuz sekilde gerçeklesmesi için sayin valimizin talimatlariyla bakanligimizdan aldigimiz hem durum tespitleri hem ilgili kadrolar, sayilar neticesinde çalismalarimizi sürdürdük. Insallah önümüzdeki günlerde hem yurtlarimizin bu dönem içerisinde bakim, onarim, tadilatlarini gerçeklestirirken bir takim yeni yapilacak projelerin de çalismalarini tamamladik. Devam edecek olan da yenilenecek olan bir takim çalismalarimiz da var. Onlari programliyoruz” dedi.

Kabakci, nihai amaçlarinin Kayseri’de ögrencilerin maksimum seviyede konaklamalari oldugunu söyleyerek, “Nihai amacimiz Kayseri’de ögrencilerimizi yurtlarimiza maksimum seviyede kiz ve erkek olmak üzere misafir etmek, konaklamalarini saglamak. Bunun için de ekiplerimiz, ilgili birimlerimiz hummali bir çalisma içerisinde. Onun hazirliklarini yaparken maksimum seviyede yedek sayilari çok düsük tutarak Kayseri’deki ögrencilerimizi yurtlarimizda misafir etmek istiyoruz. Daha önce olmayan ve gerçeklesen çok önemli tespitler sonucu ortaya çikan büyük bir emegin ürünü bunlar. Tabi bu dönem içerisinde bir deprem süreci geçirdik. Depremden kaynakli 2002 öncesi insaatlar, yapilar var. Onlarin da analizleri devam ediyor. Bu binalarin analiz raporuna göre de sonuç alacagiz. Yine de onlari da dengeleyecek sekilde eger yenilenme gerekecekse biz buralarda bu çocuklarimizin bir kismini kapasite artislari, diger destek çalismalari veya özel yurtlarla ilgili planlamalar neticesinde büyük ölçüde disarida ögrencimizin kalmamasi için mücadelemizi veriyoruz ve o yolda da planlarimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile