Kayseri'den Kısa Kısa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin en önemli su üretim merkezlerinden olan ve KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Germiraltı KASKİ Tesisleri'nde incelemede bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, tesis hakkında KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir'den bilgi aldı.

Germiraltı Tesisleri'nin ana depolama alanı olduğunu ifade eden Büyükkılıç, bütün içme suyu ve kanalizasyon altyapısında kullanılan malzemelerin bu ambarda depolandığını belirtti.

Sağlıklı ve kaliteli içme suyunu kent geneline ulaştırmak için KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından her türlü çalışmanın yapıldığını ve bundan sonrada bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Üretim merkezinde 18 adet sondaj kuyusu bulunuyor. Bu kuyulardan şehre yaklaşık 2 bin metreküp yani saatte 2 bin ton su veriliyor. Bu alandan üretilen su 15 bin metreküp hacmindeki Talas depoya 800 milimetre çapındaki çelik boru ile terfi edilmekte ve buradan da Alparslan, Köşk, Yıldırım Beyazıt, Kılıçaslan, Uğurevler, Erciyesevler, Mimarsinan ve Fevzi Çakmak mahallelerine su dağıtımı gerçekleşiyor. Burası stratejik olarak gerek su temini açısından gerekse hizmet alanı açısından önem arz etmekte. Burayı daha çevreci hale getirip, hizmetlerimizi vermek anlamında ziyaret ettik ve çalışmaları yerinde izledik. İnşallah yeşil bir görüntü içerisinde, güvenli bir ortamda hizmetlerimize devam edeceğiz."

- Büyükkılıç, pazar yeri denetiminde

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Sahabiye Mahallesi'ndeki pazar yerini ve esnafı ziyaret etti.

Vatandaşlar ile sohbet eden, esnafa hayırlı işler dileyen Büyükkılıç, pazardaki pandemi tedbirlerini yerinde denetledi, kuralları hatırlattı.

Pandemi tedbirlerini ve uygulamaları yerinde inceleyen Büyükkılıç, "Vatandaşlarımız ve esnafımız tavsiyelere uyan, hiçbir zaman sorun çıkarmayan ve sorun çözen yaklaşım içerisinde Kayseri'mizi koruyacağız, insanımızı koruyacağız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle bu korona hastalığını hep beraber yok edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Kocasinan'ın kırsaldaki çalışmaları

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılında kırsal mahallelerde toplam 700 bin metrekare stabilize yol, 6 bin metraj kaldırım ve 100 noktada teknik çalışma gerçekleştirdiklerini ve yapılan hizmetlerle kırsal kalkınmada öncü belediye olduklarını bildirdi.

Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler müdürlüklerindeki ekiplerin hava şartları elverdiğince kırsal mahallelerde yol yapım ve yenileme çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün her geçen gün hem bütçesini artırdıklarını hem de teknik donanımını güçlendirdiklerini anlatan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"İlçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla bu yıl toplam 700 bin metrekare stabilize yol, 6 bin metraj kaldırım ve 100 noktada teknik çalışma gerçekleştirdik. Sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması hem de yeşil alan miktarının artırılması için badem ve ceviz başta olmak üzere on binlerce ağacı toprakla buluşturduk. Ayrıca çiftçi kardeşlerimizle birlikte Kocasinan’da yeni ürünler üretebilmenin önünü açıp, onların daha iyi koşullarda yaşamalarına katkı sağlıyoruz. Özellikle tarımsal sulama için belli yerlere koruger borular yerleştirilirken ihtiyaç duyulan mahallelerde taziye evi ve fırın yapıldı."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile