Kayseri'den Kisa Kisa

Kayseri Büyüksehir Belediyesinin Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile yürüttügü 200 milyon TL'lik Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi'nde hak sahipleri ile uzlasma görüsmeleri basladi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç'in girisimleriyle Toplu Konut Idaresi (TOKI) ile yürütülen projeye iliskin riskli alan ilani yapilan alanda bulunan hak sahipleri ile mevcut tasinmazlari karsiliginda, günümüz modern ihtiyaçlarina göre tasarlanmis konutlara göre uzlasma görüsmelerine ilgi yogun oldu.

Güvenli, sosyal ve ekonomik degerleri gelistirici, afet riskine önlem alinacak nitelikte bir kentsel dönüsüm uygulamasi olan Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi uzlasma görüsmeleri, Büyüksehir Belediye Meclis Karari dogrultusunda uygulama esaslarina göre yapiliyor.

Tüm hak sahipleri ile esit ve seffaf uzlasma görüsmeleri gerçeklestirilirken, uzlasma görüsmeleri için gelen vatandaslara, belediye personelleri maket üzerinden yeni yasam alanlari ve uzlasma detaylari hakkinda bilgiler veriyor.

Mevcut alandaki yapilarin tamaminin ruhsatsiz olusu, afet riski altinda bulunuyor olmasi, ayrica bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarinin yapilamamasi sonucu sosyal alanlarin olusturulamamasi, dönüsümün temel nedenlerini ve gerekliligini gösteriyor.

Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi, tüm hak sahiplerini uzlasma görüsmeleri için Belediye Kentsel Dönüsüm Daire Baskanligina bekliyor.

- KAYMEK Mostar'da ebru atölyesi düzenledi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür AS (KAYMEK), Bosna Hersek'teki kardes sehir Mostar'da düzenledigi ebru atölye çalismasi ile miniklerin gönüllerine dokundu.

KAYMEK Mostar ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü isbirliginde ebru atölye çalismasi yapti.

Minik ögrencilerin yogun ilgisiyle karsilanan çalismada, çocuklar ebru yapmayi deneyimledi. Ebru yapimi için ne tür malzemeler kullanildigini ögrenen çocuklara egitmenler tarafindan geleneksel sanatimiz olan ebru hakkinda bilgiler de verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile