Kayseri'den Kisa Kisa

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Mustafa Simsek Bulvari'ni Nalçik Bulvari'na baglayacak 30 metre genisliginde, yaklasik 2,60 kilometre uzunlugundaki yolun yapim çalismalarina basladi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, yol çalismalarini denetleyen Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Fen Isleri Daire Baskani Ali Hasdal'dan bilgi aldi.

Sehrin önemli ana arterlerinden biri olan yolda çalismalarin yogun sekilde devam ettigini belirten Büyükkiliç, "Mustafa Simsek Bulvarimizin Mustafa Kemal Pasa Bulvari'ndan baslayip, 3 bin 500 metrelik açilmis olan kismindan sonraki etabini, Nalçik Bulvari diye nitelendirilen Malatya yolu güzergahina çikacak olan 2 bin 600 metrelik kismiyla ilgili çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Yol üzerinde konut ve bahçeler bulundugu için buradaki çalismalarin hem vakit aldigini hem de vatandaslari magdur etmemeye çalistiklarini anlatan Büyükkiliç, alternatif bir yolu bölgeye kazandiracaklarini belirtti.

Yolla ilgili bilgi veren Büyükkiliç, sunlari kaydetti:

"Yol yapim ve çevre düzenleme çalismalari kapsaminda yol güzergahinda kalan 2 adet taskin kanali üzerine menfez insa edilecek. 30 metre imar genisligine sahip yol tamamlandiginda Kiliçaslan, Kösk, Alpaslan ve Yildirim Beyazit mahallelerinden Malatya yoluna dogrudan erisim saglanacak. Yol gelis ve gidis istikametlerinde bölünmüs yol olarak insa edilecek refüj, yaya yollari, bisiklet yollari ve peyzaj alanlari olusturulacaktir."

Büyükkiliç, çalismalarin sonunda yol ve çevre düzenlemesinin yani sira aydinlatma ve altyapi hizmetleri ile birlikte kamulastirma bedeli hariç, 16 milyon TL harcama yapilmasinin ön görüldügünü sözlerine ekledi.

- Büyükkiliç, TBB Encümen Toplantisi'nda

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin'in de katildigi Türkiye Belediyeler Birligi'nde (TBB) encümen ve meclis toplantilarinda kenti temsil etti.

Büyükkiliç, ilk olarak TBB'nin Ankara'da düzenlenen Encümen Toplantisi'na katildi.

Encümen üyesi sifatiyla Kayseri’yi temsil eden Büyükkiliç, gündem maddelerinin karara baglandigi toplantinin hayirli olmasini temenni etti.

Büyükkiliç, daha sonra Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Cumhurbaskani Basdanismani Prof. Dr. Sükrü Karatepe, Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin ve belediye baskanlari ile meclis toplantisina katildi.

Öte yandan toplantida ikili görüsmeler de yapan Büyükkiliç, belediyelerin çalisma prensipleri ile ilgili tecrübe paylasiminda bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile