Kayseri'den Suriyelilere Yardım Eli

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere 5 tır yardım malzemesi gönderdi.

Belediyenin gönderdiği 7 bin 500 koliden oluşan yardım malzemesi, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun Paşabağı Mahallesi'ndeki deposunda törenle teslim alındı.
Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yardımlaşma ve kardeşlik duygusunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini belirtti.

Batılı ülkelerinin bu yardımlaşma karşısında şaşkınlık yaşadığını anımsatan Yüzer, "Sivil toplum kuruluşlarıyla devlet arasındaki işbirliği çok önemli. Bugün burada bunun çok güzel bir örneğini görüyoruz. Kayseri bize 600 kilometre uzakta ama misafirlerimize katkıda bulunmaları çok büyük mutluluk, kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Platform başkanı Osman Gerem ise Suriyelilere yardım konusunda ramazan ayı öncesi 9 ili kapsayan bir çalışma yaptıklarını anımsattı.
Bu çalışmalar sonucunda birçok kurum ve kuruluştan yardım geldiğini anlatan Gerem, desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da Şanlıurfa'nın, Suriyeli misafirlerin yükünü kaldıran kentlerin başında geldiğini kaydetti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile