Kayseri İl Müftü Vekili Yakup Öztürk:

Kayseri İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kamu, kurum, kuruluşları ve STK’larla bir toplantı düzenledi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve sivil toplum kuruluşları (STK) katıldı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Edoğan Aygenç, “Kayseri ilimiz İç Anadolu bölgesinde bir bölge ili olma özelliğini taşıyor. Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinin değerli üyeleri de burada Kutlu Doğum Haftası için bir araya geldi. Neler yapılabileceğine dair kendi aralarında bir takım kararlar aldılar, biz de burada kendi ilimizde, İslam alemine yakışır bir şekilde neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz” dedi.

İl Müftü Vekili Yakup Öztürk de, Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin Mevlit Kandili olduğunu söyleyerek, “Sevgili Peygamberimizi anmak ve anlamak, onun evrensel değerlerini toplumla buluşturmak adına konferanslar ve etkinlikler düzenlenmektedir” şeklinde konuştu. Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sevgili Peygamberimizin, rahmet peygamberi oluşunu öne çıkarmayı istiyoruz. Ancak görüyoruz ki, insanlarımızın merhamet duyguları biraz azalmış. Öksüzler, yetimler, fakirler ve sokak çocukları uzanabilecek bir el arıyorlar. İşte böyle bir zamanda, sevgili Peygamberimizin rahmet peygamberi oluşunu ön plana çıkardık. Hayırlı olmasını niyaz ediyorum.”

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin yapılmasının ardından son buldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile