Kayseri Kitap Fuari'nda Yazar Abdurrahman Uzun'a Yogun Ilgi

Kayseri Kitap Fuari'nda Yazar Abdurrahman Uzun'a Yogun Ilgi

Kayseri’de bu yil 5’incisi düzenlenen Kitap Fuari’nda ünlü Arastirmaci-Yazar Abdurrahman Uzun yogun ilgiyle karsilandi. Abdurrahman Uzun, “Kayseri Kitap Fuari konusunda birçok ilin önünde gidiyor” dedi.

Kitap Fuari’nda bulunan konferans salonunda okurlariyla bulusan ünlü yazar Abdurrahman Uzun, 1 buçuk saat süren bir söylesi yapti. Hayranlarinin sorularini cevaplayan Uzun, söyleside birçok konuda hayranlarina bilgiler verdi. Söylesi öncesi açiklamalarda bulunan Arastirmaci-Yazar Abdurrahman Uzun, Kayseri’de binlerce katilimcinin ziyaret ettigi kitap fuarini diger sehirlerin de örnek almalari gerektigini ifade ederek, “Kitap fuarlari güzel ambiyanslardir. Bu tarz ortamlara yazar olarak da, okuyucu olarak da katilmak, gerçekten insanin ömrüne berekettir. Kayseri Kitap Fuari konusunda birçok ilin önünde gidiyor. Bunu Kayseri’yi özel tutmak için söylemiyorum. Birçok ilimizin çok güzel fuarlari var. O fuarlari görüp, kendi sehirlerinde de bu düzeye çikabilirler. Ben bu amaçla söylüyorum. Kayseri Kitap Fuari zengin bir fuar ve birçok yayinevi burada yer aliyor. Özellikle de gençler burada, en güzeli de zaten bu bence. Birazdan da söylesiye geçecegiz. Söyleside de Kayserili dostlarla dertlesecegiz” seklinde konustu.

Okurlariyla kitabinin bir bölümünde geçen ‘eskimeyen eski’ konusunu konusacaklarini söyleyen Uzun, “Bugün benim kitabimin içerisinde isledigim bir bölümü konusacagiz. O bölüm; bizim eskimeyen eskilerimiz. Yani eskilerle alakali olarak, bu toplumun bakis açisini degistirmesi gerekiyor. Biz eski diyerek elimizin tersi ile itiyoruz ama medeniyetler ne kadar eski olurlarsa o kadar daha fazla övünürler. Eski elinin tersi ile itilecek bir sey degildir. Aslinda oradan beslenebilecegin, kendi kadim kültürünü bütün ayrintilariyla görebilecegin bir eskiye sahibiz biz. Bugün o eskiye bakip yeniyi kucaklama, yani önümüzdeki süreci kucaklama ile alakali olarak bir söylesi gerçeklestirecegiz. Eskilerin nasil deger olduklarini ve biz o degerleri eger taniyabilirsek ve anlayabilirsek, yarinlara çok daha genis bir perspektiften bakabilecegimizi anlatmaya gayret edecegiz” ifadelerini kullandi.

"Sözlerim Eksik Kalir, Beni Kalbimden Dinle" kitabi hakkinda da bilgiler veren Yazar Abdurrahman Uzun, “Dijital çok hizli bir sekilde içerik tüketiyor. Yani bir seyleri üretiyorsunuz, programlari yapiyorsunuz fakat dijitaldeki o derin boslukta bunlar yok olup gidiyor. Kitap tarihe ve zamana düsülen bir not. Ben de bir tane kitap yazdim. Simdi ikinci kitap hazirligi içerisindeyim. Geçen yil yazdigim bir kitap vardi. Ben çok iyi bir anlaticiyim. O konuda asla mütevazilik yapamam. Yazdigim kitabin ismi de ‘Sözlerim Eksik Kalir, Beni Kalbimden Dinle’ idi. Yani bugüne kadar son 6 yilda yaklasik 100 içerik ürettim. Ancak kitapla herkese oradaki sözlerimin eksik kalabilecegini, beni kalbimden dinlemelerini söyledim. Kitabin ismi de bunu yaptik. Allah’a sükür 1 yilin içerisinde de 24 baski yapti. Güzel de gidiyor. Bakalim insallah daha çok insana ulasir. Daha çok insanin kütüphanelerini süsler. Gerçek bir okuyucunun kütüphanesinde kitabin yer almaya basladigi zaman yazar oluyorsun. Bizim de kitaplarimiz kaliteli okuyucularin zengin kütüphanelerinin içerisinde kendine yer bulur” dedi.



“Fuarlar amacina ulasiyor”

Gençleri kitap fuarlarinda gördükleri zaman ‘evet bu fuarlar amacina ulasiyor’ dediklerini belirten Uzun, sözlerini su sekilde noktaladi:

“Kitap fuarlarinin olmazsa olmazi katilimcilardir. Muhtesem bir fuar kurarsiniz, çok zengin yayinevleri katilir. Ama eger ziyaretçiler gelmezse, kitapseverler gelmezse o fuarin çokta bir anlami olmaz. Ancak Kayseri’deki fuarda girdigimiz andan itibaren gördük ki çok civil civil bir fuar. Özellikle de burada ögrenciler ve gençler var. Gençlerin enerjisi, sinerjisi de biraz fuarin muhabbetini ve kalitesini de yükseltiyor. Çok güzel gençler gördüm. Ister kendileri gelsin, isterse okulla birlikte gelsin. Gençler kitabin oldugu, kitap kokusunun oldugu ve kitabin konusuldugu bir ambiyansta yarim saat, 1 saat o havayi teneffüs etse dahi o onlarin ömrüne berekettir. O nedenle buradaki gençleri gördügümüz zaman ‘evet bu fuarlar amacina ulasiyor’ diyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile