Kayseri Küçük Millet Meclisi Toplantısı

Kayseri Küçük Millet Meclisi (KKMM) nisan ayı toplantısı yapıldı.

Yeni Şafak Yazarı Prof. Dr. Atilla Yayla, Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimler sonrası Türkiye'yi değerlendirdi.
Sandığın demokrasinin somut sonucu olduğunu belirten Yayla, şunları kaydetti:
"Demokratik ülkeler sandık yöntemini geliştirmiştir. Demokrasiyi tercih etmemizin sebebi olarak demokrasi kötü yönetimlerden en az maliyetle kurtulma yöntemidir. Sevmediğimiz kimselerin kellelerini kesmek yerine, sandığa attığımız oy pusulalarıyla yönetenleri bulunduğu mevkiden aşağıya indirebiliriz. Bu son derece uygar ve insanlığa yaraşır bir yöntemdir."
Demokrasiye göre kötü yöneticilerden kurtulma yolunun sandıkta olduğunu ifade eden Yayla, demokrasinin olmadığı yerlerde ise kötü yöneticiden kurtulma yolunun iç savaş olduğunu söyledi.

Yayla, iç savaşta yönetilenlerin yönetene karşı isyan ettiğini, taraflar arasında silahların konuştuğunu belirterek, şöyle devam etti:
"İç savaşta kim karşı taraftan daha çok insan öldürür, fiziken etkisiz hale getirirse o yönetme hakkına sahip olur. Dolayısıyla iç savaş sonucunda yönetim değişir, yeni yönetim gelirdi ya da yönetim isyancılar muhalifleri tasfiye ederek yerini sağlamlaştırırdı. Bu yöntem tarihte uzun zaman kullanılmıştır. Bu yöntem çok da insani bir yöntem değildir. Yok edilenlerin yanında yok edenlerede zarar verdiği görülmüştür."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile