Kayseri Kültür ve Turizm Derneği’nden 3 Mayıs Etkinliği

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği’nden 3 Mayıs Etkinliği

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Kayseri Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler, Kayseri’nin ilk gazetecilerinden olan Yunus Bekir’in mezarında başlayacak.

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği yöneticileri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, derneğin düzenlediği seminerler ve konferanslarla çok başarılı işler gerçekleştirdiğini belirterek, “3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle de dernek tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte Kayseri’de ilk gazeteyi çıkaran Yunus Bekir’in mezarı da ziyaret edilecek ve mezarı başında anılacak” dedi.

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, derneğin 1956 yılında kurulduğunu belirterek, “Her yıl 3 Mayıs nedeniyle etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerimiz de Turan mahallesinde Yunus Bekir’in mezarını ziyaret ederek başlıyor. Akşam da Kayseri Ticaret Odası’nda konferans düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile