Kayseri'nin Çarsilarinda Okul Alisverisi Yogunlugu Yasaniyor

Esnaf Metin Oktay Yilmaz: 'Ilkokul grubunda çanta ve beslenme çantasi takim olarak 79 TL'den basliyor, her bütçeye uygun elimizde ürün var, daha üst gruplar ve markalar 200 TL'den basliyor'.

Kayseri'de yüz yüze egitime bir gün kala çarsida okul alisveris telasi yasaniyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uzun süredir kapali olan okullarda yarin yüz yüze egitime baslayacak olmasi çarsiya yansidi. Kayseri'de okul alisverisine çikan aileler, özellikle çanta ve forma almak için Millet Caddesi'ndeki magazalari tercih etti.

Okul kiyafetlerinin anlasmali magazalarda satilmasindan dolayi bu magazalarin önünde uzun kuyruklar olustu.

Okul çantasi satan Metin Oktay Yilmaz, AA muhabirine, geçen yil salgindan dolayi islerinin çok kötü oldugunu, bu sene okullar açilacagi için yogunluk yasadiklarini dile getirdi.

Okullarin açilacak olmasinin sevincini yasadiklarini belirten Yilmaz, "Biz okullarin yüz yüze egitime devam etmesini istiyoruz. Ilkokul grubunda çanta ve beslenme çantasi takim olarak 79 TL'den basliyor, her bütçeye uygun elimizde ürün var, daha üst gruplar ve markalar 200 TL'den basliyor." dedi.

Esnaf Anil Koltuk da iki gündür yogunluk yasadiklarini ifade etti.

Pazartesi günü islerde bir düsüs beklediklerini aktaran Koltuk, "Iki yildir okular kapaliydi. Özellikle ilkokul çocuklarinin çantasi yok, onlar geliyor. Fiyatlarda geçen yila göre 20-30 lira artis var." diye konustu.

Liseye baslayacak çocuklari için okul alisverisine çikan Oguz Çinar ise kizlarinin okul formasi ve çantalarini aldiklarini söyledi.

Fiyatlarin pahaliligindan yakinan Çinar, söyle devam etti:

"Insanlar özellikle pandemiden dolayi zor durumda. Fiyatlar el yakiyor, çocuk okutmak artik kolay degil. Diger okul ihtiyaçlarini okul açilinca gücümüz yettigince tamamlayacagiz. Okul heyecani var, çocuklarda bir okul özlemi var. Çocuklar maalesef psikolojik olarak çok etkilendiler okulsuzluktan. Okullarin tekrar kapanmamasini istiyoruz, yoksa egitim iyice geriye gidecek. Insallah okullar açilir, herkes rahatlar, çocuklar düzgünce egitim alir. Egitimli, faydali insanlar olurlar."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile