Kayseri’Nin Nisan Ayı İhracat Geliri 125.9 Milyon Dolar

Kayseri’nin, 2011 yılı Nisan ayı ihracat rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,2 oranında artarak 125,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracat Mart ayına göre yüzde 3,4 oranında azaldı.

Kayseri’nin, 2011 yılı Nisan ayı ihracat rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,2 oranında artarak 125,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracat Mart ayına göre yüzde 3,4 oranında azaldı.

    2011 yılı Nisan ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracatımızda geçen aya göre az bir düşüş olsa da geçen yılın aynı ayına göre güzel bir artış var. Olumlu gidişatın devam ettiğini görmekteyiz. Bu ay üyelerimiz tarafından 37 ayrı ülkeye ve 3 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Nisan ayı ihracat rakamlarında geçen aya göre yüzde 3,4 oranında bir düşüş yaşanırken, geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 28,2 oranında artarak 125,9 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

    İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya’nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, mobilya, demir, çelik, sac, iletken ve maden olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. AŞ, Orta Anadolu Tic. Ve San. İşl. Taş. ve Boydak Dış Ticaret AŞ’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

    Nisan ayında 150 ayrı firma tarafından ihracat yapıldığını açıklayan Başkan Boydak, “Demir-çelik sektöründeki bazı firmaların ihracatlarını Odamızdan geçirmediğini görmekteyiz. Onları da koyduğumuz zaman Kayseri’nin ihracatı daha da yukarılara doğru tırmanmaktadır. Zaman zaman bizim verilerimizin TİM verileri ile örtüşmediği söyleniyor. İhraç kayıtlı satışlar TİM verilerine göre o ilin ihracatında görünmektedir. Oysaki burada direk ihracatçı Kayseri’dir. Temel olarak baktığımız zaman ortalama rakamların ihracat rakamları ile örtüştüğünü görmekteyiz. Ben tüm ihracatçı firmalarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile