Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin Issizlik Rakamlarini Degerlendirdi

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin Issizlik Rakamlarini Degerlendirdi

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafindan kamuoyuyla paylasilan, 2024 yili Mart ayi issizlik verilerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Baskan Mehmet Yalçin, “Issizlik rakaminin 2024 yili Mart ayinda yüzde 8,6 seviyesine gerilemesi sevindiricidir. Issizlik oranindaki düsüsün sürmesi için Türkiye ekonomisinin orta vadeli program kapsamindaki hedeflerini gerçeklestirmesi gerekmektedir. Yeni istihdam kapilarinin açilabilmesi için yeni yatirimlarin yapilmasi zarurettir. Sanayicilerimizin yeni yatirimlarini artirilabilmesi için yatirim kredileri çesitlendirilmeli ve artirilmalidir.” dedi.

Baskan Yalçin, “TÜIK tarafindan yapilan arastirma sonuçlarina göre; 15 ve daha yukari yastaki kisilerde issiz sayisi 2024 yili Mart ayinda bir önceki aya göre 19 bin kisi azalma göstererek 3 milyon 57 bin kisi olmustur. Issizlik orani ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçeklesmistir. Issizlik orani, geçen yilin ayni ayina göre ise 1,4 puan azalmistir. Mart 2024’te issizlik orani erkeklerde yüzde 6,8 iken kadinlarda yüzde 12,0 olarak tahmin edilmistir.” diye konustu.

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin açiklamasinda, “Istihdam edilenlerin sayisinin 2024 yili Mart ayinda bir önceki aya göre 139 bin kisi arttigini görmekteyiz. Bu artisla toplam rakam 32 milyon 588 bin kisi olmustur. Istihdam orani ise 0,2 puan artarak yüzde 49,5’e ulasmistir. Bu oran erkeklerde yüzde 66,9 iken kadinlarda ise yüzde 32,5 olarak gerçeklesmistir. 15-24 yas grubunu kapsayan genç nüfustaki issizlik orani da bir önceki aya göre 0,4 puan azalma göstermis ve yüzde 15,1 seviyesinde gerçeklesmistir.” ifadelerini kullandi.

Baskan Yalçin, açiklamasini söyle sürdürdü:

“Hükümetimizin Orta Vadeli Program kapsaminda ortaya koydugu hedeflere ulasilmasi ekonomimiz için önem arz etmektedir. Bu konuda ortaya konulan iradeden süphemiz bulunmamaktadir. Mart 2024 dönemi issizlik verileri, düsüs yönlü egilimin devam edebilmesinin mali yapida saglanacak dengeyle mümkün olabilecegini göstermektedir. Yüksek enflasyon riskinin azaltilmasiyla, yatirimlarin ve ihracatin da artacagini öngördügümüzde, issizlik rakamlari da beklentilerin daha da altina gerileyebilecektir. Sanayiciler olarak, daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak ve daha çok istihdam saglamak arzusunda oldugumuzun bilinmesini istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile