Kayseri OSB Baskani Yalçin Açiklamasi 'TOGG Türk Sanayicisine Heyecan Ve Güç Katacak'

Kayseri OSB Baskani Yalçin Açiklamasi 'TOGG Türk Sanayicisine Heyecan Ve Güç Katacak'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yalçin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in bundan tam 11 yil önce dünyaya duyurdugu rüya projenin cumhuriyetin 99. yilinda gerçeklesmesinin Türk sanayicisine heyecan ve güç katacagini söyledi.

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, TOGG’un üretimin yapilacagi Bursa Gemlik’te kurulan yerli ve milli otomobil fabrikasinin açilisina iliskin açiklamada bulundu. Türk sanayisinin 60 yillik hayalinin artik gerçege dönüstügünü ifade eden Baskan Yalçin, TOGG’un Türkiye ve dünya yollarinda insanliga hizmet edecek olmasindan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarini belirtti.

Türkiye’de son 20 yilda büyük kazanimlar elde edildiginin altini çizen Baskan Yalçin; “Ülkemizin, üretimde, sanayilesmede, otomotiv sanayinde ve özellikle savunma sanayinde ulastigi basarilar ve yerli üretim kapasitesinin artmasi sanayiciler olarak bizlerin gögsünü kabartmaktadir. TOGG’un yerli otomobilimiz olarak üretime baslamasi Türkiye’nin ulastigi gelismislik düzeyi ve kapasiteyi gözler önüne sermektedir. Otomotiv sektöründe dünya piyasalarinda dengeleri degistirecek bir oyuncu olarak TOGG’un varligini çok önemsiyorum. Milletimize hayirli ve ugurlu olsun. TOGG’un fabrikasinin açilmasi dinamikleri tetikleyecektir. Kisa sürede yeni fabrikalarin ve yerli markalarin üretilecegine olan inancimi da paylasmak istiyorum” dedi.

TOGG’un üretilecek modellerinin elektrikli motorlara sahip olmasinin, karbon kaynakli yakitlarin çevre etkileri basta olmak üzere, maliyet sorunlarinin düsünüldügünde çok büyük bir önem arz ettigini kaydeden Baskan Yalçin, “6 ayri renkte Anadolu’yu dünyaya yansitacak olan TOGG, Türkiye’nin gerçeklestirmeyi basardigi sayilari giderek artan basat projelerden biri olmustur. Ülkemizin dünya pazarlarindaki gücünü artiran birçok projeyi ve TOGG’u milletimize kazandiran basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, girisim grubunun degerli temsilcilerine ve katkisi bulunan herkese sükranlarimi sunuyorum. Yüce Allah’tan milletimizin basarilarini daim kilmasini niyaz ediyorum” diye konustu.

Baskan Yalçin, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin verimliligi ve tasarrufu ön planda tuttugunu hatirlatarak, TOGG’un uygun olan modellerinin, fabrikanin üretim kapasitesinin artmasinin ardindan ihtiyaçlar ölçüsünde satin alinacagini ve sanayicilere verilen hizmetlerde kullanilmaya baslanacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile