Kayseri OSB'de 19. Mali Genel Kurul 249 Delege Ile Son Dakikada Yapildi

Kayseri OSB'de 19. Mali Genel Kurul 249 Delege Ile Son Dakikada Yapildi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 19. Mali Genel Kurulu, toplam 916 delegenin 249’unun katilimi ile son dakikada gerçeklestirildi.

Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapilan 19. Mali Genel Kurul, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Divan Heyeti’nin olusturulmasiyla açildi. Genel Kurulun Divan Baskanligini Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy üstlendi. Divan Heyetinde ise Sanayi Odasi Baskanvekili Abdullah Oguzbas ile Incesu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Baktir yer aldi. Divan Baskani Ömer Gülsoy, gündem maddelerine geçmeden önce sehrimizin hayat standardini artirmak için verdikleri mücadeleden dolayi tüm sanayicilere tesekkür etti.

Genel Kurulda faaliyet raporu ile ilgili söz alan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Yunus Imamoglu, Kayseri OSB’nin Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden bir tanesi oldugunu söyledi.



OSB’deki her firmanin üretime, istihdama, katma deger olusturulmasina katki sagladigini ve devletimizin yükünü paylasarak ülkemizin gelismesine ve milletimizin kalkinmasina omuz verdigini vurgulayan Baskan Imamoglu, “Bu anlamda her firmamiz bizler için de ülkemiz için de çok degerlidir” dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde alt ve üstyapi yatirimlarinda sorun yasanmadigini da dile getirerek kaliteyi bir üst noktaya tasimak için çalistiklarini ifade eden Baskan Imamoglu, “Tüm sanayicilerimiz bu dogrultuda çalistigimizdan emin olmalidir. Genel Kurul kitapçigimizda da sizlerle paylastigimiz gibi rutin hizmetlerimize hiçbir aksama olmaksizin devam ediyoruz. Bunun yani sira Dis Ticaret ve Istihbarat Merkezimiz ile sanayicilerimize yeni pazarlar kazandirmaya, Tasarim Merkezimiz ile sanayicilerimizin özgün ürünlerle markalasmasina katki saglamaya, GES ile temiz enerji üreterek dogaya saygi göstermeye, Fuar merkezimiz ile sanayicilerimizin ürünlerini en güzel sekilde tanitmaya ve alicilarla bulusturmaya, her zaman gururumuz olan itfaiyemizle sanayicilerimize güven vermeye çalisiyoruz. Bu yatirim ve çalismalar, bölgemizdeki sanayicilerin ihtiyaç duydugu hizmeti en mükemmel sekliyle almalarini saglamakla birlikte organize sanayi bölgemizin degerini ve itibarini da artiran unsurlar olmaktadir” dedi.

OSB’nin ve sanayicilerin ihtiyaç duydugu yeni yatirimlar konusunda da büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Yunus Imamoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Yaptigimiz ve yapacagimiz en basta gelen çalismalardan birisi sanayicilerimizden gelen talepleri Kayseri ve Ankara nezdinde gerçeklestirecegimiz görüsmelerle sonuçlandirmak olacaktir. Dogalgazda yillik 300 bin metreküpün altindaki kullanicilara yapilan indirim, TEIAS’in bölgemizde yapacagi kapasite artirimi gibi gelismeler yapmis oldugumuz görüsmelerin sonucudur. TEIAS’in kapasite artirimi ile sanayicilerimizden gelen GES taleplerinin önü açilacaktir. Ayrica, sanayicilerimizin sadece Kayseri OSB içinde degil dagitim merkezi içinde olmak sartiyla OSB disinda da GES yatirimi yapabilmeleri için görüsmelerimiz devam etmektedir. Bir diger çalismamiz Kayseri OSB’ye meslek yüksekokulunu kazandirmak içindir. Kayseri Üniversitesi bünyesinde hayirsever katkisiyla kurulacak olan meslek yüksekokulu için görüsmelerimiz devam etmektedir. Sanayicimize ulastirmak istedigimiz bir baska hizmet de sosyal tesis olacaktir. Sadece sanayicilerimiz için degil, OSB’mizdeki firmalarimiza yurt içi ya da yurt disindan gelen misafirler için de çok nezih bir alan planliyoruz. Bunun için sanayicilerimizin de bildigi ormanlik alani Kayseri OSB bünyesine katmak için çalisiyoruz. Bu alani yenileyerek sanayicilerimizin kullanimina sunacagiz. Bölgemize kazandirmayi planladigimiz bir diger projemiz de Atik Su Aritma Tesisimizin devami olarak faaliyet gösterecek olan Atik Su Çamurunun bertarafi için yapacagimiz tesis olacaktir. Bu tesisle birlikte atik su çamuru çevreyi kirletmeden yakilarak bertaraf edilecektir. Tesisin enerji üretimine de katki saglamasi düsünülmektedir. Ayrica tüm bu çalismalarimizin yani sira arsa üretimi için de önemli çalismalar gerçeklestirdigimizi ifade etmek istiyorum. Yapmayi planladigimiz yatirimlarla Kayseri Organize Sanayi Bölgemiz, Türkiye’deki seçkin yerini daha da perçinleyecektir.”

Kayseri OSB Baskani Yunus Imamoglu sözlerinin sonunda yaptiklari ve yapacaklari çalismalara destek veren tüm sanayicilere tesekkür etti.

Mali Genel Kurulda daha sonra denetim raporu ve Yeminli Mali Müsavir tarafindan hazirlanan denetim raporu ile bilanço ve gelir gider tablosu okundu. Faaliyet raporu ve diger raporlarin okunmasinin ardindan yönetim ve denetim kurulu üyeleri genel kurul üyelerince ibra edildi. Genel kurulda daha sonra gündemdeki maddeler tek tek görüsülerek, katilimci üyelerin oylariyla kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile