Kayseri Polisi Trafik Eğitim Koridoru Oluşturdu

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'na Trafik Eğitim Koridoru oluşturuldu.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında gerçekleştirilen Trafik Eğitim Koridoru'yla öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak ve bilinçlendirmek amaçlandı.

Proje sorumlularıdan Polis Memuru Murat Kalpakçı, projenin ÇOGEP'in 14 alt faaliyetinden biri olduğunu söyledi.

Çocukların hem eğlendiğini hem trafik kurallarını öğrendiğini belirten Kalpakçı, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlediğimiz Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokuluna Trafik Eğitim Koridoru oluşturduk. Koridorumuz 80 metrekare zemin üzerindeki duvarlarda ve tabanlardaki görsellerden oluşmaktadır. Buradaki amaç ilköğretim çağındaki öğrencilerimize trafik bilincinin kazandırılmasıdır. Bu okulumuzda bin 200 öğrencimiz mevcut. Ayrıca kış şartlarında civar okullardan buraya hava şartlarından dolayı taşıyacağımız çocuklarımıza da eğitim verilecek. Bu koridorumuzda trafik bilincinin oluşturulması konusunda sıralama oluşturduk. Çocuklarımıza, bisiklette kask kullanımı, güvenli oyun alanları, güveli okul yolu, trafik ışıkları, emniyet kemerinin önemi ve trafik levhalarını öğretmeyi amaçladık."

Okul Müdürü Murat Yıldız da trafik kurallarını öğrencileri eğlendirerek ve severek öğretmeyi amaçladıklarını söyleyerek bu uygulamadan dolayı velilerinde çok sevindiğini ifade etti.

4. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Karaca ise görsellerle trafik kurallarının akıllarda kaldığını belirterek, "Trafik kurallarını eğlenerek öğreniyoruz. Burada resimleri, levhaları inceliyoruz. Trafikte camdan sarkmamayı, güvenli alanları, yaya geçitlerini, levhaları öğreniyoruz. Polis ağabeylerime ve ablalarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile